VM i håndbold

Danmark knuser Frankrig og er i VM-finalen

De danske håndboldherrer er i VM-finalen efter 38-30 sejr over de forsvarende mestre fra Frankrig

HÅNDBOLD:De kalder dem "Les Experts". Eksperterne. Et kaldenavn, der har klistret til det franske herrelandshold i snart to årtier. Og med guld ved fire af de seneste fem verdensmesterskaber, forstår man jo godt, hvor lige netop dét navn er opstået henne.

Denne gang må Frankrig dog tage til takke med at spille om bronze, når VM-turneringen søndag retunerer til Heden i Herning. Vi skal nemlig havde fundet en ny verdensmester.

For Danmark - de er i VM-finalen!

Med en sejr på 38-30 bookede danskerne anført af en suplim Mikkel Hansen nemlig billet til guldkampen i Herning på søndag.

Under opvarmningen så det ud til, at der var problemer med Aalborg-spilleren, Henrik Møllgaard. Den defensive styrmand var ude ved fysioterapeut Anja Greve flere gange, men stod klar til at tage fra, da dommerne fløjtede op.

Danskerne blev mødt af et fransk 6-0 forsvar, men ikke som man lært dem herhjemme. Nej, med et meget højere og mere aggressivt udgangspunkt. For at lirke låsen op på sådan en størrelse, skulle der løb til uden bold. Som da Rasmus Lauge søgte ud på venstreback og fik smidt et vip i feltet fra Mikkel Hansen, der blev omsat til dansk 4-2 føring efter fem minutter.

Der havde, ganske naturligt, været meget fokus på Mikkel Hansen op til semifinalen. Fredag spillede manden med pandebåndet sin landskamp nummer 200 og stod overfor mange af sine klubkammerater fra den franske liga.

Anders Zachariassen leverede en rigtig flot offensiv indsats i semfinalen mod Frankrig. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Anders Zachariassen leverede en rigtig flot offensiv indsats i semfinalen mod Frankrig. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De sidste par kampe har Hansens effektivitet fra syv meter-pletten været svingende, men denne aften var jubilaren tilbage i vanlige, sikre stil. Både på straffe, hvor han både bragte Danmark foran 9-5 og sidenhen 11-7, men i særdeleshed også fra distancen, i afleveringerne, ja vel nærmest i alle spillets offensive facetter.

Specielt bindingen til Anders Zachariassen på stregen var suplim. For danskerne var kløgtige, bevægelige, bearbejdede Frankrigs forsvar og leverede solidt forarbejde før boldmodtagelse. Dét, kombineret med Zachariassens bevægelighed på stregen, gjorde ondt på "Les Bleus".

Sønderjyden drønede frem og tilbage derinde, skabte gode situationer til sine holdkammerater og var selv skarp, når han modtog kuglen.

Generelt må man bare sige, at Danmark var i fin kontrol til pauseføring 21-15. Særligt når der lå en fransk spiller og rodede i danskernes felt efter afslutning, fik danskerne rigtig mange muligheder for at trykke i andenbølge, men også smide bolden i tomt mål.

Efter 25 minutter blev Niklas Landin erstattet af Jannick Green, og den tidligere AaB Håndbold-keeper leverede nok engang et rigtig fint indhop i det danske mål. Både før og efter pausen tog han med både hænder og fødder.

Som om en femmålsføring mod de forsvarende franske verdensmestre ikke var nok, leverede Mikkel Hansen medvind hele vejen i omklædningsrummet. Få sekunder før haluret lød, trak han et stående skud forbi en chanceløs fransk keeper, vendte sig rundt, strakte armene ud og kiggede rundt i Barclaycard Arena i Hamborg.

Mikkel Hansen strækker armene ud efter sin scoring kørt før pausen. Foto: John MacDougall/AFP

Mikkel Hansen strækker armene ud efter sin scoring kørt før pausen. Foto: John MacDougall/AFP

Storkamp af "lille Landin"

Bedst som man troede, at Mikkel Hansen havde sprængt skalaen i niveaumæssig forstand, fortsatte den danske verdensstjerne sit show. Efter 40 minutter sendte han sin 11. scoring i det franske net og bragte Danmark foran 27-19.

Der er brugt mange tillægsord om Paris-spilleren, og man begynder efterhånden at løbe tør, når han spiller på det niveau, han gjorde denne fredag.

Og da Magnus Landin angrebet efter udbyggede den danske føring til ni, 28-19, gjorde de danske fans på lægterne antræk til at synge "Vi er røde, vi er hvide".

I den forbindelse er det bestemt værd at knytte en kommentar til "lille Landin". Venstrefløjen har fået noget, der ligner sit internationale gennembrud ved denne slutrunde.

Midtvejs i første halvleg kom Morten Olsen på banen, og den bomstærke bagspiller udfyldte sin joker-rolle til perfektion mod Frankrig. Inden pausen sendte han to riv i målet fra stående position, ligesom Olsen var manden bag danskernes mål til 31-21.

Sejren fulgt til dørs

Plus ti med et kvarter igen - var den så hjemme?

Ikke i håndbold, og specielt ikke mod Frankrig. For der var behov for, at danskerne holdt gryden i kog. På to minutter blev ti nemlig til otte, da Kentin Mahe passerede Jannick Green til fransk 24-32 reducering.

Det var tydeligt mod slutningen, at Nikolaj Jacobsens mandskab havde brugt rigtig, rigtig mange kræfter på ikke bare at matche, men overmatche de franske verdensmestre i 50 minutter. De franske mål faldt pludselig med større lethed i fraværet af lidt defensiv parathed.

Heldigvis for danskerne var energien investeret fornuftigt i en føring så stor, at Frankrig havde mere end almindeligt travlt for at indhente dem. Og der var i hvert fald slet ikke tid til at brænde store chancer, som da Luc Abalo blev pillet fra fløjen af Jannick Green.

Med fem minutter igen slog Mikkel Hansen eftertrykkeligt og bestemt det sidste søm i den franske kiste, da banens med afstand bedste på dagen sendte Danmark foran 35-28.

Danmark er i VM-finalen.

Mens de sidste tryk på tasteturet ramme i denne artikel, vides det ikke, hvem Danmark skal møde i Herning på søndag.

Til gengæld ved vi allerede, at uanset om det bliver Norge eller Tyskland, skal de stå tidligt op, hvis de ikke, som franskmændene, skal ende med at blive most af de rød-hvide.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.