Danske stadioner er for små til Nations League-finalestævne

Hvis Danmark kvalificerer sig til finalestævnet i Nations League, skal kampene spilles på udebane.

Christian Eriksen og resten af landsholdet får sædvanligvis stor opbakning i Parken. Nationalarenaen er det eneste stadion, der lever op til kravene for at kunne bruges til Nations Leagues finalestævne. Derfor kan stævnet ikke afholdes i Danmark, da der er brug for to godkendte stadioner. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Christian Eriksen og resten af landsholdet får sædvanligvis stor opbakning i Parken. Nationalarenaen er det eneste stadion, der lever op til kravene for at kunne bruges til Nations Leagues finalestævne. Derfor kan stævnet ikke afholdes i Danmark, da der er brug for to godkendte stadioner. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Hvis det danske fodboldlandshold forsvarer førstepladsen og ender med at vinde sin gruppe i Nations League, må Kasper Hjulmands landshold spille turneringens Final 4-stævne på udebane.

Værten for stævnet skal findes blandt de fire gruppevindere, men Danmark har ikke tilkendegivet over for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), at man er interesseret i afvikle finalestævnet.

Det skulle man have gjort senest 13. april, altså næsten to måneder før den første kamp i gruppespillet blev spillet.

Danmark lever ikke op til Uefas krav for at afvikle stævnet. Det kræver to stadioner med en minimumkapacitet på 30.000 tilskuere, og stadionerne skal ligge inden for en afstand på 150 kilometer.

Parken er det eneste stadion, der har plads til så mange tilskuere. Ifølge Brøndbys hjemmeside kan superligaklubbens stadion huse 28.000 tilskuere.

DBU-fodbolddirektør Peter Møller påpeger, at selv om Danmark kunne være med i opløbet om at blive vært, var det ikke givet, at kampene skulle spilles i Danmark.

- Vi har lige haft EM-kampe for herrer, og vi søger om værtskabet for kvindernes EM i 2025, så selv om vi havde søgt om at blive vært for finalestævnet i Nations League, så er det jo ikke sikkert, at vi havde fået det. Vi kan jo ikke forvente at få tildelt alt, vi søger om, siger Peter Møller.

Sportsligt behøver det ikke at være nogen nævneværdig svækkelse for Danmark, at en af stævnets andre deltagere har hjemmebanefordel.

- Vi har lige slået Frankrig på udebane, så hvis vi skal spille på udebane i et finalestævne, så må vi jo også bare vinde der. Vi skal jo stadig bare spille på en græsbane med to mål, siger Peter Møller.

- Med den opbakning vi har fra vores fans i øjeblikket, så er jeg sikker på, at de også rejser med til et finalestævne på udebane og skaber en fest, tilføjer fodbolddirektøren.

Der resterer to runder af Nations League-gruppespillet. Vinder Danmark sin næste kamp ude over Kroatien 22. september, er Danmark sikker på at vinde gruppen før sidste spillerunde.

Aktuelt fører Spanien, Ungarn og Holland de tre øvrige Nations League-grupper på A-niveau, men også Belgien, Tyskland, Italien og Portugal er seriøse kandidater til at vinde de øvrige grupper.

Nations League-finalestævnet for de fire gruppevindere spilles i juni 2023. 14. og 15. juni er der semifinaler, mens der er bronzekamp og finale 18. juni. Værten udpeges, når finalestævnets fire deltagere kendes.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden