Daramy består test og er klar til pokalfinalen

Mohamed Daramy er med i FC Københavns trup til pokalfinalen mod AaB, siger cheftræner Jacob Neestrup.

Mohamed Daramy har været en af FC Københavns bedste spillere i indeværende sæson. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Mohamed Daramy har været en af FC Københavns bedste spillere i indeværende sæson. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er godt nyt til fans af FC København forud for torsdagens pokalfinale mod AaB.

Stjernespilleren Mohamed Daramy er med i truppen til finalen, selv om han måtte udgå kort før pausen i søndagens superligakamp mod Brøndby med en skade.

Det siger FC Københavns cheftræner, Jacob Neestrup, onsdag på et pressemøde.

- Han har været igennem en masse test i går og i dag (tirsdag og onsdag, red.), og de er faldet godt ud, og derfor har vi valgt at tage ham med i truppen til finalen. Han skal ikke testes yderligere inden finalen, siger Jacob Neestrup.

Daramy er udlejet fra Ajax til FC København i denne sæson. Den danske landsholdsspiller har lavet ni mål og syv måloplæg på tværs af alle turneringer i sæsonen.

Flere af målene er skabt via Daramys lynhurtige fødder og skarpe driblinger i perioder, hvor FCK's øvrige angrebsspil har syntes lidt låst.

Jacob Neestrup påpeger dog, at retorikken omkring Daramy kan blive lidt for glorificerende.

- Mohamed Daramy er en vigtig spiller, men da vi spillede på Brøndby Stadion i søndags, vandt vi 1-0 med Mohamed og 2-1 uden ham.

- Jeg synes, at han er en fantastisk spiller, og jeg elsker at se ham spille, men jeg synes jo nærmest, at folk har fået den opfattelse, at han er vores eneste offensive spiller.

- Mange vil nok blive overrasket over, hvis man går ind og ser statistik på mål, assist og andenassist. Selvfølgelig ligger han højt i de statistikker, men det har vi også fire-fem andre, der gør, siger Jacob Neestrup, før han opremser Viktor Claesson, Lukas Lerager, Diogo Goncalves og Jordan Larsson.

I AaB har forsvarsstyrmand Rasmus Thelander og topscorer Allan Sousa været meldt tvivlsomme, men de er klar til pokalfinalen.

Det siger cheftræner Oscar Hiljemark, som dog ikke vil love en startplads til de to nøglespillere.

- De har trænet med, og det ser positivt ud. Jeg regner bestemt med, at begge er klar til kampen, og så må vi se, i hvilke roller det bliver, siger Hiljemark.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.