Det tog sin tid, før Danmark viste niveauforskellen mod Saudi Arabien

Danmark skulle helt hen i anden halvleg, før man fik lagt afgørende afstand til Saudi Arabien i 34-22 sejren

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix <i>Ritzau Scanpix</i>

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:180 minutters håndbold i benene, maksimum udbytte, ingen slinger i VM-valsen - eller hvad? Ikke resultatmæssigt i hvert fald. Godt nok skulle Danmark bruge energi både før og efter pausen for at lægge afstand til Saudi Arabien, der mandag aften i Jyske Bank Boxen faktisk ydede ganske hæderlig modstand, men da danskerne først fik skruet på knapperne i spillet mellem buerne, kontrafasen, blev hullet til den senere 34-22 sejr etableret.

Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Niklas Landin og René Toft startede alle på bænken. Et kraftigt signal fra landstræner Nikolaj Jacobsen om, at forventningerne til Saudi Arabien lå i petitesseafdelingen.

Fra start var det i stedet den mere uvante konstellation med Markussen, Mensah og Øris, som var udset til at drive bagkæden. Sidstnævnte returnerede midt på dagen til VM-lejren efter han havde assisteret, da kæresten Kristina natten til torsdag fødte parrets andet barn. Den eventuelle træthed ovenpå sådan en oplevelse skjulte den langskæggede højreback imidlertid ganske godt og leverede flere fine prøver på, hvorfor hans stående skud og kuglelejer i håndleddet frygtes - også på internationalt niveau.

En rodet kamp

Følelsen af at blæse modstanderne ud af banen, som det var tilfældet mod både Chile og Tunesien, indfandt sig først meget sent. Saudierne med vipscoring til 3-3 efter seks minutter og gestikuleren - ”Danmark, er I der?”.

Johan Hansen bragte senere danskerne foran 12-6, pauseføring 17-11 og målmæssig luft, men der var ikke den samme snert af sikkerhed hos danskerne, som vi har været vant til under slutrunden.

Der blev skudt for meget ved siden af skiven, og særligt Nikolaj Markussen havde sine udfordringer med at indstille den skudarm, som hjemme i Bjerringbro-Silkeborg har været decideret ustoppelig denne sæson.

Samtidig fik Saudi Arabiens små, vævre bagspillere, der lå, maste på, forsøgte at finde hullerne i danskernes defensiv, periodevis udstillet nogle af de vanskeligheder man har i midterforsvaret mod fintestærk modstand. Ofte var det dog også med løftet arm fra dommerne og signal til passivt spil. Værre var det heller ikke set med danske briller. Trods alt.

Hvis du på forhånd havde taget temperaturen i fanzonen og spurgt til kampens stilling efter 35 minutter, havde de færreste nok gættet på en dansk 18-16 føring. Det var dog tilfældet. Panik i den danske lejr? Formentlig ikke. Ind røg Niklas Landin i målet, defensiven fik sat en prop i, afviste de grønklædte saudier langt bedre, ligesom angrebet fandt mange flere korrekt tempererede afleveringer, gjorde sit forarbejde og udnyttede gæsternes sløve returløb. Sejren på 34-22 var aldrig i fare, som slutcifrene også med tydelighed indikerede.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden