Aalborg Håndbold

Drama: Aalborg Håndbold i stort Champions League-comeback

De danske mestre var bagud det meste af vejen i Slovenien, men man skal aldrig afskrive aalborgenserne

Foto: Pedja Milosavljevic/Ritzau Scanpix

Foto: Pedja Milosavljevic/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:Tre kampe i Champions League og maksimumpoint som udbytte. Aalborg Håndbold har fået en fantastisk start på den store europæiske turnering, efter at de søndag vandt 29-28 på udebane over Celje fra Slovenien.

Sejren krævede dog, at aalborgenserne gravede dybt efter en indsats, der længe var på det jævne. Celje startede bedst, vandt de fysiske dueller og kravlede stille og roligt i udbrud med 7-3.

Mads Christiansen og Sebastian Barthold, der har trukket et stort læs i den flotte sæsonstart, havde begge en off-day i angrebet, og det kostede. Samtidig havde forsvaret problemer med at afvise trykket fra slovenerne, der førte 14-10 ved pausen.

Som anden halvleg skred frem fik Aalborg Håndbold dog løftet niveauet. Ikke mindst i angrebet, hvor både Michels Liaba og Benjamin Jakobsen kom ind fra bænken og gjorde en forskel.

Buster Juul bidrog også med tre scoringer efter straffekast, og det ved netop på et sådant, at han fik udlignet til 24-24 med ti minutter tilbage af opgøret.

Stefan Madsens mandskab har flere gange i sæsonen vist, at de er skarpe i slutfasen af kampene, og det var de også mod Celje. Efter at Buster Juul bragte holdet foran 28-26, fik Magnus Saugstrup ellers en tynd udvisning med tre minutter tilbage af opgøret.

Celje udnyttede overtallet til at udligne til 28-28 med ét minut tilbage, men så slog Benjamin Jakobsen til på stregen med den afgørende scoring med 30 sekunder tilbage.

Slovenerne havde chancen for at udligne men fik aldrig sendt en kvalificeret afslutning afsted mod Mikael Aggefors i Aalborg-målet, og så kunne jubelen bryde løs i den nordjyske lejr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.