Aalborg Pirates

Efter nederlag til Esbjerg: Pirates må se høgene flyve afsted med tredjepladsen

Efter 3-6 nederlag til Esbjerg Energy kan Aalborg Pirates ikke længere nå at fange White Hawks på tredjepladsen i ligatabellen

Victor Panelin-Borg måtte holdes tilbage af kampens dommere under slagsmålet i anden periode. Foto: Henrik Bo

Victor Panelin-Borg måtte holdes tilbage af kampens dommere under slagsmålet i anden periode. Foto: Henrik Bo

ISHOCKEY:Når det endelig skal være, så er skæbnen sådan en størrelse, der er klart sjovest af have i egne hænder.

Det havde Aalborg Pirates, da de tirsdag aften indtog Bentax Isarena mod Esbjerg Energy. Minimum et point skulle aalborgenserne bruge for at holde liv i håbet om at indhente ærkerivalerne fra Frederikshavn White Hawks på tredjepladsen i ligatabellen, og en sejr gjorde kun udgangspunktet for den jagt endnu bedre.

Med et 3-6 nederlag kan Aalborg Pirates imidlertid glemme alt om at kigge opad i tabellen her to runder før slutspillet. I stedet hedder missionen nu at holde netop aftenens modstander fra Esbjerg bag sig på femtepladsen.

Det kunne næppe være startet bedre set med Pirates-briller. Ja, kaffen var stadigvæk skoldhed i plastikkopperne rundt om isen, da piraternes Martin Højbjerg holdt god kontrol over pucken, omringet af tre Esbjerg-spillere, fik dirigeret den videre til en fri Spencer Humphries. Canadieren svigtede ikke og bragte efter 18 sekunder piraterne foran 1-0.

Efter den lidt "shaky" start fik Esbjerg fundet langt bedre ro på pucken, tilspillede sig et par nærgående forsøg, hvor to Aalborg-udvisninger også gav vestjyderne lagt større betænkningstid i det offensive, fremadrettede spil.

Kampens betydning gjorde hverken Aalborg Pirates eller Esbjerg Energy noget som helst for at skjule. Der var smæk på og høj intensitet i duellerne på isen i Bentax Isarena. Foto: Henrik Bo

Kampens betydning gjorde hverken Aalborg Pirates eller Esbjerg Energy noget som helst for at skjule. Der var smæk på og høj intensitet i duellerne på isen i Bentax Isarena. Foto: Henrik Bo

Piraterne blev lige lovligt afventende på egen is, og det overtag udnyttede esbjergenserne også til at reducere, da Mark Delargo assisterede Kim Karlsson ved 1-1 scoringen efter 11 minutter.

Generelt må man sige, at udvisningsminutterne gjorde det svært for Aalborg Pirates at finde rytmen på isen. De gav simpelthen Esbjerg for gode muligheder til at lade tingene foregå på gæsternes præmisser.

Og det var da også qua power play, at gæsterne fik bragt sig foran mod slutningen af 1. periode.

Et skud fra distancen af Esbjerg Energys Anders Krogsgaard blev rettet af på vej mod buret af Christian Wejse og i nettet til 2-1.

Større Pirates-overtag

Fra starten af anden periode var det tydeligt, at Aalborg Pirates lige skruede et nøk op for niveauet i aktionerne. Esbjerg spillede fortsat solidt, men hjemmeholdet var langt mere tålmodige på pucken og fik også sendt flere nærgående forsøg afsted efter vestjydernes mål, arbejdede sig ind i den skudstatistik, der ellers hidtil i opgøret mestendels havde stået Esbjerg Energy på.

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

Efter 12 minutter af anden periode kunne Oliver Anker Christensen med en my større held have udlinget til 2-2, men en tværgående aflevering fremad i banen fik Pirates-spilleren styret en anelse forbi Esbjerg-målet.

Scoringen kom dog. For mens Pirates i første periode havde svært ved at udnytte overtalsspillet, var det netop i den facet af spillet, at aalborgenserne fik bragt balance i regnskabet. Få sekunder efter en udvisning til Esbjergs Marc Hagel, var canadiske Spencer Humphries for anden gang i opgøret på spil, da han scorede til 2-2.

Det var dog ikke lang tid Aalborg Pirates nåede at føle sig ovenpå. Allerede minuttet efter fik de energiske esbjergensere sendt pucken forbi Pirates-keeper Ronan Quemener til 3-2.

4-2 blev det også, da Felix Scheel med godt et minut tilbage af periode udbyggede Esbjerg-føringen, før helvede brød løs på isen i Aalborg.

Episoden i anden periode, hvor bølgerne skvulpede til helt op under loftet. Foto: Henrik Bo

Episoden i anden periode, hvor bølgerne skvulpede til helt op under loftet. Foto: Henrik Bo

Scheel fik sagt et eller andet til Pirates' Victor Panelin-Borg, der fik svenskeren til at skøjte direkte op i hovedet på Esbjerg-spilleren. Herfra fløj spillere fra begge lejre ind i én stor klynge med knytnæverne forrest.

Det hele endte i en håndfuld udvisninger for roughing - 2 + 2 minutter til Panelin-Borg, 2 minutter til Ronan Quemener, mens det i Esbjerg-lejren var tid til afkøling på bænken for Jesse James Mychan og Marc Hagel.

Tvunget til at satse

Det var ikke en mulighed for Aalborg Pirates at gå fra isen uden point mod Esbjerg, hvis der skulle rykkes på stillingen, og derfor var Aalborg-lejren også tvunget til at satse.

Dét gav pote, da Lasse Bo Knudsen med godt og vel ti minutter tilbage for alvor bragte spænding tilbage i opgøret med sin 3-4 reducering.

Det livgivende point var fortsat indenfor rækkevidde, men optimismen led et alvorligt knæk ganske kort tid efter.

Med par rigtig gode Pirates-kombinationer lugtede det ellers af, at piraterne havde fået vind i sejlene, men en iskold Niklas Andersen ville det anderledes. Esbjerg-spilleren drev egenhændigt pucken frem og kronede en flot solotur ved at bringe gæsterne foran 5-3.

Til sidst satsede Piraterne hele butikken, tog keeperen ud, og det kostede, da Esbjergs Andreas Grundtvig kunne lukke kampen til slutresultatet 6-3.

Med nederlaget kan Pirates altså ikke længere hente White Hawks på tredjepladsen i Metal Ligaen. Nu handler det for aalborgenserne om at holde Esbjerg bag sig i tabellen. Dét forspring er nu på tre point.

Der resterer to kampe af grundspillet for piraterne - fredag ude mod Rødovre og søndag ude mod Frederikshavn.

Kampfakta

Aalborg Pirates - Esbjerg Energy 3-6

Periodecifre: 1-2, 1-2, 1-2

Mål: 1-0 Spencer Humphries (00.18), 1-1 Kim Karlsson (11:26), 1-2 Christian Wejse (18.43), 2-2 Spencer Humphries (35.19), 2-3 Anders Kock (36.21), 2-4 Felix Scheel (38.54), 3-4 Lasse Bo Knudsen (50.03), 3-5 Niklas Andersen (52.57), 3-6 Andreas Grundvig (58.28)

Tilskuere: 2180 i Bentax Isarena

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst