Frederikshavn White Hawks

Efter nervøs afslutning: Frederikshavn tilbage på tredjepladsen

Esbjerg har udviklet sig til en ønskemodstander for White Hawks, og de to hold kan meget vel mødes igen i DM-kvartfinalen

ISHOCKEY:Frederikshavn White Hawks har i den grad overhånden mod Esbjerg Energy i Metal Ligaen i denne sæson. Sent tirsdag aften tog høgene den femte sejr på stribe over vestjyderne, da de på hjemmebane vandt en tæt kamp 5-4.

Afslutningen på kampen var til at få dårlige nerver af for de blot 949 Frederikshavn-fans, der var i hallen. Vestjyderne reducerede nemlig til 5-4 med 30 sekunder igen, da en afslutning fra Anders Krogsgaard blev rettet af, så pucken sejlede i en blød bue ind over målmand Tadeas Galansky. Høgene klarede dog frisag i de sidste nervøse sekunder.

Med sejren tilbagerobrede Frederikshavn White Hawks tredjepladsen fra Aalborg Pirates, der tidligere på aftenen slog Herning.

I en hektisk 1. periode bragte Cam Spyro hjemmeholdet foran 1-0 i powerplay, men Kim Karlsson sørgede for 1-1 efter de første 20 minutter - i kølvandet på et vestjysk powerplay.

2. periode blev endnu mere actionfyldt. Christopher Frederiksen bragte på ny Frederikshavn foran tæt under mål, men Esbjerg slog tilbage ved først Max Frech på en friløber og siden Oliver Kjær, der skubbede en flot baghåndspasning i mål ved bagerste stolpe.

Dale Mitchell havde en stav med i flere af målene mod Esbjerg. Arkivfoto Lars Pauli

Dale Mitchell havde en stav med i flere af målene mod Esbjerg. Arkivfoto Lars Pauli

Ian Brady sørgede dog for en vigtig udligning for høgene med blot 30 sekunder tilbage af 2. periode, da han fulgte op på returpucken efter Dale Mitchells afslutning, så stillingen inden de sidste 20 minutter var 3-3.

William Boysen bragte med 13 minutter tilbage Frederikshavn foran 4-3 på et fremragende slagskud helt oppe i det korte målhjørne. Det i den sidste ende afgørende mål faldt fem minutter før tid fra Christopher Frederiksens stokblad og var tilsvarende flot. Han spillede ét-to med Dale Mitchell og satte med et kort aftræk pucken over i det modsatte målhjørne.

Esbjerg kan meget vel ende med at blive Frederikshavn White Hawks' modstander i en kommende DM-kvartfinale. Set i det lys var tirsdagens sejr et vigtigt stik i selvtillidsspillet.

Kampfakta:

Frederikshavn White Hawks - Esbjerg Energy 5-4

Periodecifre: 1-1, 2-2, 2-1

Mål: 1-0 Mathias Mølgaard, 1-1 Kim Karlsson, 2-1 Christopher Frederiksen, 2-2 Max French, 2-3 Oliver Kjær, 3-3 Ian Brady, 4-3 William Boysen, 5-3 Christopher Frederiksen, 5-4 Anders Krogsgaard

Udvisninger: Frederikshavn 3 x 2 min., Esbjerg 3 x 2 min.

Tilskuere: 949

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst