Egyptens guldgeneration vækker dansk respekt

Ingen i den danske trup er i tvivl om, at der venter en hård udfordring mod et egyptisk hold på vej frem.

Skytten Ali Zein hører til de mere rutinerede på det egyptiske landshold, der spås en stor fremtid. <i>Tt News Agency/Reuters</i>

Skytten Ali Zein hører til de mere rutinerede på det egyptiske landshold, der spås en stor fremtid. Tt News Agency/Reuters

Landstræner Nikolaj Jacobsen ser mandagens VM-modstander som en kommende stormagt i international håndbold. Og også blandt spillerne vækker Egyptens landshold behørig respekt.

Danmark har godt nok ikke tabt til nordafrikanerne i 24 år. Men det er tydeligt, at Egypten lige nu er en håndboldnation på vej frem.

- De har fået et virkelig talentfuldt ungt kuld, og det er sjovt at se dem folde sig ud, siger Henrik Møllgaard.

- Det gamle skræmmebillede af egyptiske spillere handlede om, at de bare ville slås, og når de kom bagud med seks mål, gad de ikke mere. Sådan er det ikke mere. Spillerne er toptunede og er selv klar over, hvor fedt et landshold, de har, fastslår han.

Flere af de egyptiske VM-spillere var i 2019 med til at vinde ungdoms-VM. I samme turnering sluttede det danske hold med blandt andre Simon Pytlick og Mads Hoxer på tredjepladsen.

- De har masser af fart og stor fysik. Det er et hold, der har udviklet sig meget i de seneste år.

- Det er både et godt, ungt og spændende hold, der kan tage medaljer i alle de slutrunder, det deltager i. Der venter os en stor mundfuld, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Egypten har foreløbig gjort rent bord ved VM og har blandt andet slået Kroatien med ni mål.

Danmark oplevede selv den egyptiske styrke ved VM for to år siden i en højdramatisk kvartfinale, hvor der måtte to gange forlængelse og straffekast til, før avancementet var sikret.

- De var selvfølgelig sønderknuste efter at have tabt på hjemmebane. Det er den eneste kamp, hvor jeg har haft medlidenhed med modstandere efter at have slået dem ud. Det var hårdt at se, siger Møllgaard, der mener, at den egyptiske fremmarch tilfører sporten et frisk pust.

- Det er godt for håndbolden og verdenstoppen, at det er ikke kun er de sædvanlige lande fra Europa, som vi skal tale om hver gang, påpeger den danske veteran.

Ved OL i Tokyo i 2021 blev Egypten nummer fire efter at have tabt bronzekampen til Spanien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.