EH Aalborg holder oprykningshåbet i live

Fredag tvang EH Aalborg den første duel om en oprykning til ligaen ud i en sidste og tredje kamp på hjemmebane, da nordjyderne formåede at lukke en ualmindeligt tæt og nervøs duel

EH Aalborg mødte lørdag Ejstrup/Hærvejen i kvindernes 1. division i håndbold. <i>Foto: Lars Pauli</i>

EH Aalborg mødte lørdag Ejstrup/Hærvejen i kvindernes 1. division i håndbold. Foto: Lars Pauli

HOLSTEBRO:Håbet om oprykning til Kvindeligaen hang i en tynd tråd, efter EH Aalborg tabte første oprykningskamp mod Holstebro Håndbold på hjemmebane. Men fredag slog aalborgenserne tilbage efter en tæt gyser på udebane i det vestjyske.

Holstebro Håndbold - EH Aalborg 23-27 (11-9)

  • Håndbold, kvinder, 1. division, kvalifikation 
  • Topscorere, Holstebro Håndbold: Elin Karlsson & Mathilde Troelsen, fem mål
  • Topscorer, EH Aalborg: Astrid Lynnerup, syv mål
  • Udvisninger: Holstebro 2, Aalborg 1
  • Tilskuertal: 602

Begge 1. divisionshold virkede forsigtige fra start, og dermed blev det et magert antal mål inden pausen. Med stillingen 11-9 til hjemmeholdet var der således blokeret en lang række skud af de to mandskaber. Både vest- og nordjyderne virkede således forsigtige og stod fladt i deres forsvar.

I ganske få sekvenser fik nogen af dem bragt sig snævert foran, men foruden i den spæde start var det hjemmeholdet, der trak i retning af en triumf.

Det fik cheftræner Peter Jagd til gengæld brudt for nordjyderne, da holdene vendte tilbage fra pause. Der blev nemlig åbnet mere for opgøret, og det faldt ud til udeholdets fordel. Ti minutter inde i anden halvleg kunne Mille Eisenhardt således gøre det til 15-14 til EH Aalborg på et straffekast og påbegynde en kontrolleret styring frem mod kampens slutning.

Føringen blev i små ryk udbygget, og da Frida Høgaard gjorde det til kampens første tremålsføring, 23-20, med fem minutter tilbage, virkede oprykningsdrømmen mere end blot i live for EH Aalborg. 

Det åbnede til gengæld for Holstebro, der pressede hårdt på. Til gengæld blev det en udsøgt fornøjelse for Sofie Lassen Nygaard, der scorede kampens to sidste mål og gjorde det til 27-23 i udeholdets favør. 

De to hold skal derfor nu ud i en sidste direkte kamp for at afgøre, hvem der skal møde det lavest placerede hold fra ligaens nedrykningsspil om en billet til landets bedste række.

Den tredje og afgørende kamp mellem EH Aalborg og Holstebro spilles 29. marts i Nørresundby.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.