Eksangriber Ronaldo køber sin tidligere brasilianske klub

Ronaldo køber andendivisionsklubben Cruzeiro, hvor han i 1993 debuterede som professionel som 16-årig.

FBL-BRAZIL-CRUZEIRO-RONALDO <i>-/Ritzau Scanpix</i>

FBL-BRAZIL-CRUZEIRO-RONALDO -/Ritzau Scanpix

Ronaldo, en af Brasiliens største angribere gennem tiderne, overtager kontrollen med klubben Cruzeiro, hvor han indledte sin professionelle fodboldkarriere.

Det oplyser den 45-årige Ronaldo lørdag.

- Jeg skylder Cruzeiro meget og vil forsøge at få Cruzeiro tilbage, hvor den hører til, siger Ronaldo i en video, som klubbens præsident har lagt på sociale medier.

Cruzeiro har de seneste to sæsoner spillet i Brasiliens næstbedste række.

Ronaldo betaler et beløb svarende til 463 millioner kroner for at blive klubbens hovedejer.

- Vi har en masse arbejde foran os og ambitioner om at få Cruzeiro tilbage til toppen. Jeg vil bede tilhængerne om at slutte op om klubben igen. Vi har brug for styrke og sammenhold, siger han i videoen.

I forvejen har Ronaldo en kontrollerende aktiepost i den spanske klub Valladolid, som i den seneste sæson rykkede ned i anden division.

Ronaldo, der kommer fra Rio de Janeiro, fik sin professionelle debut for Cruzeiro, der hører hjemme i Belo Horizonte, i 1993 som 16-årig.

I 58 kampe for klubben scorede han 56 mål. Det sikrede ham en plads i Brasiliens trup til VM i USA i 1994, hvor han modtog en medalje for sejren i VM-finalen, selv om han ikke kom på banen under slutrunden.

Efter turneringen solgte Cruzeiro ham til PSV Eindhoven. Senere strålede han som angriber for storklubberne Barcelona, Inter Milan, Real Madrid og AC Milan. Ronaldo sluttede karrieren i hjemlandet hos Corinthians i 2011.

Ved VM i 2002, hvor Brasilien igen vandt, scorede han otte mål i syv kampe. Ronaldo vandt tre gange Det Internationale Fodboldforbund Fifas afstemning om årets bedste spiller i verden.

Cruzeiro vandt senest det brasilianske mesterskab i 2014. I 2017 og 2018 vandt klubben pokalturneringen, men i 2019 rykkede holdet ud af den bedste række.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.