Ekspert om FCN's nye cheftræner: Han er meget klar i spyttet

Timingen overrasker fodboldekspert Francis Dickoh, men det gør FC Nordsjællands valg af Johannes Thorup ikke.

Johannes Hoff Thorup (nummer tre fra venstre) har været en del af FC Nordsjælland i otte år og har været assistent for Flemming Pedersen siden sommeren 2021. (Arkivfoto). <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Johannes Hoff Thorup (nummer tre fra venstre) har været en del af FC Nordsjælland i otte år og har været assistent for Flemming Pedersen siden sommeren 2021. (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland fører Superligaen med tre point ned til Viborg FF og otte point ned til FC København og er på kurs mod klubbens kun andet mesterskab.

Alligevel har FCN lørdag skiftet sin cheftræner ud og løber dermed åbenlyst en risiko i mesterskabsduellen. Det mener Francis Dickoh, der er fodboldekspert og kommentator hos podcastmediet Mediano og på Danmarks Radio.

Men risikoen er trods alt begrænset, spår Dickoh.

- Hvis ikke de vinder mesterskabet, vil det være for letkøbt en analyse at sige, at det var på grund af det her trænerskifte. Det kommer jeg i hvert fald ikke til at være den første, der siger.

Dickoh lægger især vægt på, at den nye chef på sidelinjen, 33-årige Johannes Hoff Thorup, kender klubbens kultur og idéer indgående og desuden får støtte af afgående Flemming Pedersen, der fortsætter som teknisk direktør og som en del af trænerteamet frem til sommer.

- Jeg er lige som mange andre forundret over timingen. Fordi de har spillet som hidtil i sæsonen. Men jeg er ikke overrasket over, at det er Johannes Thorup, der få chancen som cheftræner, siger Francis Dickoh.

Dickoh kender Johannes Hoff Thorup fra flere udsendelser på Mediano.

- FCN stoler meget på, hvad de har i huset. Og han er en træner, der er meget klar i spyttet og allerede havde meget at sige om det taktiske under Flemming Pedersen.

- Men al respekt for Flemming Pedersen er Thorup nok en lidt mere frisk og højtråbende stemme. Han er absolut en træner, der har ambitionerne og visionerne på plads, siger Dickoh.

Hoff Thorup kommer efter eget udsagn med "sine egne idéer", men der kommer næppe til at ske radikale ændringer i FCN, spår Dickoh. Der bliver tale om justeringer og nuancer.

- Jeg siger ikke, at det nødvendigvis kommer til at gå helt gnidningsfrit, men man skal bare huske på, at Flemming Pedersen jo ikke er væk. Han bliver i en rolle tæt på trænerstaben, så selv om han ikke længere har sidste ord, tror jeg, at de nok skal manøvrere sig ud af det.

Timingen af skiftet kan undre, men den er måske ikke helt på månen. 6 af 12 klubber i Superligaen har skiftet cheftræner siden sommer, og traditionelle topklubber som FC København, FC Midtjylland og Brøndby kæmper med at finde stabiliteten og den helt rette kurs.

Strategien i FCN er til gengæld glasklar, og klubben er vant til store forandringer, da den typisk sælger ud af sine profiler i transfervinduerne.

- Hvis man sammenligner, så har trænerskifterne i FC København og FC Midtjylland større betydning end det her, for setuppet i FC Nordsjælland anser jeg stadig for værende stort set det samme.

- Hvis spillerne er i vildrede og kigger ud på sidelinjen, ser de jo ikke fem nye ansigter. Det er de samme folk, siger Francis Dickoh, der spillede i FC Nordsjælland fra 2001 til 2006, inden han tog hul på en længere udlandskarriere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.