Enorm selvtillid og stor serv er Rune-modstanders vigtigste våben

Holger Runes "spøjse" modstander er ikke bange for mentale lege og udbrud, fortæller dansk tennisspiller.

Maxime Cressy skal op mod Holger Rune torsdag morgen eller formiddag dansk tid. <i>Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix</i>

Maxime Cressy skal op mod Holger Rune torsdag morgen eller formiddag dansk tid. Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix

Maxime Cressy er navnet på Holger Runes modstander i anden runde af Australian Open, og det er næppe ét, der vækker den store genklang i den danske offentlighed.

Men spørger man utraditionelle Cressy selv, skal Rune torsdag morgen op imod en mulig kommende verdensetter.

Én, der har et ganske godt kendskab til Cressy, som er verdens nummer 41, er den danske tennisspiller Mikael Torpegaard.

Han kender fransk-amerikaneren fra både tennistouren og collegetennis, og fortæller, at netop Cressys enorme selvtillid og utraditionelle spillestil er blandt hans vigtigste våben.

- Han har haft en ret vild udvikling fra college. Han spillede som nummer fire på sit collegehold, når jeg mødte dem, mens jeg spillede som nummer ét. At han så ligger, hvor han gør i dag, er ret uhørt, siger Torpegaard, der har været oppe i top-200, men siden er dumpet ned ad ranglisterne efter blandt andet en skade.

Ved begyndelsen af 2019 - i en alder af 21 år - var Cressy endnu ikke blandt verdens 500 bedste spillere.

Men på nogle år har han med pæn fart ædt sig op ad ranglisterne.

- Cressy er en ret utraditionel spiller, siger Torpegaard.

- Der er ikke er forfærdeligt mange, der spiller serv-flugt-spil, som han gør. Men han har jo en af de bedste server på tennistouren stort set. Det er det, der giver ham mulighed for at komme så langt frem til nettet så hurtigt.

Torpegaard har selv spillet mod Cressy fire-fem gange, når man tæller både kampe på tennistouren og på college med. Danskeren erindrer én sejr til sig selv og en del "frustrerende" oplevelser.

- På banen opfører han sig på en måde, som udstråler enorm selvtillid - så godt for ham.

- Men det er også let at blive frustreret, for selv om det står 1-1 i første sæt, kan han begynde på at råbe og skrige bare pumpe sig op for at komme ind i hovedet på modstanderen, siger Torpegaard.

- Han har en enorm selvtillid. Han tror sgu på, at han er af en af de bedste i verden.

Uden for banen holder Cressy sig lidt for sig selv og til sin egen gruppe og er kendt for at være lidt "spøjs", lyder det fra danskeren.

Holger Rune bør som tier i verden være klar favorit, mener Torpegaard.

- Holger er bomstærk og sikker i sine returneringer. Jeg tror, at det er et godt match-up for Holger mod Cressy, og Holger har jo både rytme og en selvtillid, der siger sparto, så jeg er ikke så nervøs for, at han nok skal klare den, siger Torpegaard, men tilføjer så:

- Men Cressy kan spille med hvem som helst, så man kan aldrig afskrive ham.

Kampen mellem Rune og Cressy afvikles som den fjerde på Kia Arena torsdag. Det er usikkert, hvornår den begynder, da det afhænger af kampene inden. Et bud er, at kampen starter mellem klokken 08.30 og 10 dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.