Erfaren serber venter Rune i årets første grand slam-turnering

Runes modstander i første runde af Australian Open bliver den 30-årige serber Filip Krajinovic.

Holger Rune tabte i første runde i Adelaide i sin første turnering i 2023, men har utvivlsomt håb om meget mere ved årets Australian Open. (Arkivfoto). <i>Brenton Edwards/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune tabte i første runde i Adelaide i sin første turnering i 2023, men har utvivlsomt håb om meget mere ved årets Australian Open. (Arkivfoto). Brenton Edwards/Ritzau Scanpix

Danske Holger Rune skal gøre sig klar til en erfaren modstander i første runde af Australian Open.

19-årige Rune møder nemlig verdens nummer 56, 30-årige Filip Krajinovic fra Serbien, i sin første kamp i årets første grand slam-turnering.

Det står klart, efter at lodtrækningen tidligt torsdag dansk tid er blevet gennemført. Australian Open begynder mandag 16. januar. Første runde afvikles mandag og tirsdag.

Krajinovic og Rune har ikke tidligere mødt hinanden, men danskeren må betegnes som favorit.

Serberen er aldrig nået længere end tredje runde i en grand slam-turnering. Hans bedste individuelle resultat er en finaleplads i Masters 1000-turneringen i Paris i 2017.

Rune er aktuelt nummer 10 i verden og går ind til Australian Open som 9.-seedet.

Skulle Rune slå Krajinovic, venter vinderen af opgøret mellem amerikanske Maxime Cressy og spanske Albert Ramos-Viñolas.

Holder seedningerne, står Rune til at tørne sammen med den 19.-seedede australier Nick Kyrgios i en mulig tredje runde. Kyrgios har flere gange været i vælten for sin opførsel på banen.

Kigger man endnu længere frem i turneringen, kan Rune eksempelvis møde 5.-seedede Andrey Rublev i fjerde runde.

Rune fik en forrygende afslutning på sidste sæson, der blev kronet med en finalesejr over superstjernen Novak Djokovic i Masters 1000-turneringen i Paris.

De første uger af 2023 er dog kommet mindre flyvende fra start.

Her blev det til et nederlag i første runde i en opvarmningsturnering til Australian Open i Adelaide, hvorefter den danske tennisstjerne meldte fra til en anden ATP-turnering i Auckland.

Rune selv siger dog, at sidstnævnte skyldtes, at han havde brug for mere træning og restitution ovenpå problemer med hold i ryggen i sæsonopstarten.

I et skriftligt svar til Ritzau meldte han onsdag dansk tid om god form og gode træninger med flere andre topspillere i Melbourne, mens han gør sig klar til turneringen:

- Jeg kan virkelig mærke, at jeg har vænnet mig til varmen. Jeg bliver slet ikke træt. Før stod jeg nærmest og hang efter en times træning. Nu kører det bare, skriver han og melder om sejr i et træningssæt mod blandt andre canadiske Denis Shapovalov.

I samme turneringshalvdel som Rune er også 4.-seedede Novak Djokovic, der kan blive en potentiel kvartfinalemodstander.

Rune blev sidste år slået ud i første runde af Australian Open. Han har en kvartfinale i French Open som sit bedste grand slam-resultat.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden