FC Nordsjælland sælger Superliga-topscorer til Benfica

Andreas Schjelderup skifter med øjeblikkelig virkning fra FC Nordsjælland til Benfica.

Andreas Schjelderup nåede 17 mål i 56 kampe som FCN-spiller. (Arkivfoto). <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Andreas Schjelderup nåede 17 mål i 56 kampe som FCN-spiller. (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix

Superligaen er blevet en markant profil fattigere.

FC Nordsjælland har således solgt rækkens topscorer, den 18-årige nordmand Andreas Schjelderup, til den portugisiske storklub Benfica.

Det skriver FC Nordsjælland på sin hjemmeside torsdag aften.

Farum-klubben havde ellers gerne beholdt Schjelderup til forårets mesterskabskamp.

- Men hos os handler det ikke kun om sportslige ambitioner og økonomi. Der er også altid et menneskeligt aspekt og hensyn at tage. Andreas valgte os, vores miljø og vores kultur foran mange store klubber i sin tid. Han troede på os, som vi troede på ham.

- Nu har han fået en fantastisk mulighed for at tage næste skridt i sin karriere i en, for ham, ønskeklub. Hvilket vi er enormt stolte over, da han om nogen fortjener dette, siger sportschef Jan Laursen til fcn.dk.

Schjelderup debuterede allerede som 16-årig for FCN i Superligaen.

Siden har han scoret 17 mål i 56 kampe for klubben. Siden sommer har han bidraget med 10 mål i 17 kampe, hvilket gør ham til aktuel ligatopscorer.

I Benfica bliver han blandt andre holdkammerat med to danskere.

Det er angriberen Casper Tengstedt, som Benfica onsdag købte fri af Rosenborg, og højreback Alexander Bah, der står noteret for 25 kampe siden sin ankomst i sommer.

- Benfica er et stort og naturligt næste skridt for mig, som føles helt rigtigt. Og mindre kunne heller ikke få mig til at tage væk fra FC Nordsjælland, siger Schjelderup til FCN's hjemmeside.

Ingen af klubberne skriver, hvad Benfica betaler for Schjelderup.

Ekstra Bladet skrev dog onsdag, at Benfica betaler FCN et beløb svarende til mere end 100 millioner kroner for den norske teenager. Og det kan stige til op mod 150 millioner, hvis alle bonusser bliver udløst.

Salget af Schjelderup kommer efter nogle særdeles begivenhedsrige dage hos Superligaens aktuelle førerhold.

Lørdag meddelte FCN, at Flemming Pedersen er trådt tilbage som cheftræner til fordel for assistenten Johannes Thorup. Pedersen fortsætter som teknisk direktør - og i resten af sæsonen som en del af Thorups trænerteam.

Onsdag oplyste FCN desuden, at den har lejet sin tidligere profil Emiliano Marcondes i Premier League-klubben Bournemouth frem til sommer.

Før sæsonens sidste 15 spillerunder har FC Nordsjælland tre point ned til Viborg og otte point ned til FC København i Superligaen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.