FCM-chef: Misset mesterskabsspil er et historisk lavpunkt

Det forestående nedrykningsspil er et lavpunkt i FC Midtjyllands historie ifølge Claus Steinlein.

FC Midtjylland og Claus Steinlein har været en del af Superligaens top-6 i hver sæson siden 2006, men må nu kæmpe for syvendepladsen i nedrykningsspillet. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

FC Midtjylland og Claus Steinlein har været en del af Superligaens top-6 i hver sæson siden 2006, men må nu kæmpe for syvendepladsen i nedrykningsspillet. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Et forår med nedrykningsspil.

Det er en realitet for både FC Midtjylland og Silkeborg, efter at klubberne søndag spillede 3-3 i en højintens målfest på Jysk Park.

Begge mandskaber kunne med en sejr have booket billet til mesterskabsspillet, men i stedet spillede klubberne hinanden uden for det fine selskab.

Det er første gang, at FCM skal spille nedrykningsspil, og administrerende direktør Claus Steinlein er skuffet over situationen.

- Det er et af toplavpunkterne i FCM’s ellers fantastiske historie.

- Det har været en lang periode, hvor vi ikke har levet op til vores egne forventninger.

- Grundspillet har været langt fra det forventede. Og selv hvis vi har røget ind på en sjetteplads, så havde det stadig været et uacceptabelt grundspil, vi har leveret, siger Claus Steinlein.

Før kampen så det svært ud for midtjydernes håb for top-6, da de skulle bruge hjælp flere forskellige steder fra.

Men da de andre resultater flaskede sig for midtjyderne, kunne klubben have spillet sig i mesterskabsspillet med en sejr.

I overtiden scorede den netop indskiftede forsvarsspiller Juninho til 4-3, men målet blev annulleret for offside efter et VAR-tjek.

Claus Steinlein nåede mange forskellige følelser i gennem i situationen.

- Det var fodbold, når det er bedst og værst.

- Vi scorede, og så nåede vi lige at tænke: Den er der sgu.

- Men så skulle dommeren ud og tjekke VAR, og jeg har stadig ikke helt forstået, hvad han skulle tjekke for. Det kunne jeg ikke lige gennemskue, siger Claus Steinlein.

Også Silkeborg kunne have spillet sig i mesterskabsspillet med en sejr, og i Silkeborg-lejren er der ligeledes skuffelse over at snuble på målstregen.

Højrebacken Oliver Sonne scorede et flot mål i kampen, da han udlignede til 2-2, men det er ikke det, der fylder efter kampen.

- Det er en rigtig tom følelse, jeg står med.

- Vi manglede virkelig noget kynisme, og det er særligt i forsvarsdelen, vi skulle have været bedre.

- Nu handler det bare om at få syvendepladsen, og alt andet vil være skuffende, siger højrebacken.

Silkeborg og FCM går ind til nedrykningsspillet som nummer syv og otte, og syvendepladsen får efter sæsonen en playoffkamp om europæisk kvalifikation mod et hold fra mesterskabsspillet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.