Fifa åbner sag mod Rusland for racisme under landskamp

Den kommende VM-vært bliver undersøgt for tilskuerracisme under landskampen mellem Rusland og Frankrig.

Ritzau
Fifas præsident, Gianni Infantino (tv.), smiler sammen med Ruslands præsident, Vladimir Putin, med VM-trofæet i baggrunden. Fifa har indledt en disciplinærsag mod den kommende VM-vært, efter at russiske tilhængere angiveligt ytrede sig racistisk mod franske spillere under en landskamp mellem Rusland og Frankrig. Foto: Scanpix/Alexey Druzhinin
Fodbold 17. april 2018 11:22

Det Russiske Fodboldforbund har fået en disciplinærsag om racisme på halsen.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) meddeler ifølge nyhedsbureauet AP, at en sag er blevet åbnet mod Rusland, der om under to måneder er vært for VM.

Det sker, efter at tilskuere angiveligt kom med racistiske ytringer mod franske spillere under en landskamp mellem Rusland og Frankrig i marts.

Frankrigs sportsminister, Laura Flessel, krævede på Twitter handling, uden at hun dog kommenterede den konkrete kamp direkte.

- Racisme hører ikke hjemme på en fodboldbane. Vi bør handle sammen på et europæisk og internationalt niveau for at stoppe den utålelige opførsel, skrev ministeren på Twitter.

Det er langt fra første gang, at der er problemer med racisme i russisk fodbold.

Kort tid efter kampen meddelte Fifa, at forbundet ville undersøge sagen, og det har nu altså resulteret i en egentlig disciplinærsag.

Sorte franske spillere som Paul Pogba blev angiveligt mødt med abelyde fra tilskuerpladserne under kampen i Sankt Petersborg.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...