Fifa tidobler kvindernes VM-præmiepenge på otte år

Det bliver mere lukrativt at deltage ved fodboldkvindernes VM. DBU ved dog ikke, hvad succes til sommer giver.

Danmark er blandt deltagerne ved sommerens VM-slutrunde i Australien og New Zealand, og det kan blive en indbringende forretning for DBU og spillerne. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Danmark er blandt deltagerne ved sommerens VM-slutrunde i Australien og New Zealand, og det kan blive en indbringende forretning for DBU og spillerne. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Når 32 hold kæmpe om fodboldkvindernes VM-titel til sommer, skal holdene også fordele 150 millioner dollar i mellem sig. Det svarer til lidt over en milliard kroner.

Det er en tidobling af det beløb, som 24 hold sloges om ved VM i 2015.

Det siger præsidenten i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, efter at han torsdag fik yderligere år på præsidentposten ved Fifas kongres i Rwanda.

Danmark er blandt deltagerne ved sommerens VM-slutrunde i Australien og New Zealand.

Den økonomiske gevinst for Dansk Boldspil-Union (DBU) afhænger af, hvor langt Lars Søndergaards mandskab kommer.

Men unionen har ikke de eksakte detaljer omkring, hvordan præmiepengene fordeles ved slutrunden. Det siger formand Jesper Møller, der deltager i Fifa-kongressen.

- Vi ved ikke præcis, hvad det betyder for os. Vi har en indikation af det. Vi ved, hvad vi får for at deltage. Det fik vi at vide til lodtrækningen i Auckland. Det er dyrt at komme til den anden side af verden.

- Vi har efterspurgt oplysninger om præmiepenge, men vi har ikke modtaget noget endnu - det afventer vi, siger Jesper Møller.

Præmiepengene ved sommerens kvinde-VM er cirka en tredjedel af, hvad der blev spillet om ved mændenes VM i Qatar i december sidste år. Men Infantino håber og forventer på mere lighed i fremtiden.

Det forudsætter dog også, at Fifa formår at markedsføre kvindernes slutrunde endnu bedre, så forbundets indtægter også stiger.

- Vores mål er, at der er lighed i betalingerne ved mændenes VM i 2026 og kvindernes VM i 2027, siger Infantino.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.