Fornemt efterår styrker troen på Superliga i Hvidovre

Både træneren og veteranen ser fine muligheder for, at Hvidovre kan rykke op i Superligaen i denne sæson.

Fodbold Sydbank Pokalen - 1. kvartfinalekamp. Sønderjyske mod Hvidovre IF <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Fodbold Sydbank Pokalen - 1. kvartfinalekamp. Sønderjyske mod Hvidovre IF Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Fra nedrykningskandidat til oprykningsbejler.

Hvidovre IF har i de seneste år kæmpet hårdt for at blive i 1. division, men i indeværende sæson spiller vestegnsklubben med i den rigtig sjove ende af tabellen.

Hele 37 point i 18 kampe betyder, at Hvidovre overvintrer på andenpladsen i Danmarks næstbedste fodboldrække med kun to point op til topholdet FC Helsingør.

Hvidovre kan derfor realistisk drømme om den helt store triumf i form af oprykning til 3F Superligaen, og det gør cheftræner Per Frandsen også, når han ser frem mod en spændende forårssæson.

- Vi har virkelig noget at se frem til. Vi er jo sikre på at komme i top-6, som var vores første mål, og nu er der jo kun én ting at spille om, og det er at rykke op, så det vil vi gøre alt for.

- Det er et sindssygt tæt felt, og det bliver spændende, men vores chancer er fine. Vi har mødt alle hold, der ligger deroppe, og vi har givet alle sammen god modstand, og det kan vi også gøre til foråret, mener Per Frandsen.

Selv om Hvidovre fejrer nytår på en af de to oprykningspladser, er der bestemt ikke tid til at hvile på laurbærrene, da sidste sæsons ene superliganedrykker fra Lyngby kun er et enkelt point efter Hvidovre.

Derudover er den anden nedrykker fra den bedste række i form af AC Horsens firer i tabellen med fire point færre end Hvidovre, mens Fredericia er yderligere et point bagud på femtepladsen.

Spørger man Hvidovres Kim Aabech, har andre klubber på papiret bedre forudsætninger for at rykke op, men den 38-årige angriber tror stadig på det.

- Vi er selvfølgelig ikke favoritter til at rykke op. Det skal da ikke være nogen hemmelighed, men vi kæmper, og så længe muligheden er der, kigger vi på det.

- Jeg synes ikke, at de andre hold deroppe er så meget bedre end os, så jeg ser gode muligheder for at rykke op, siger Aabech.

Frontløberen er generelt begejstret for efterårssæsonen i 1. division.

- Det har været helt fantastisk. Vi spiller med om oprykning og har et rigtig godt hold. Nu har vi lige en måneds pause, hvor vi kan slappe lidt af og få pulsen lidt ned igen, og så starter vi op igen til næste år, siger Kim Aabech.

Angrebsveteranens cheftræner er helt enig, når han ser tilbage på efteråret.

- Vi har været fantastiske. Hele 2021 har været rigtig godt, og specielt i efterårssæsonen har vi været fremragende. Vi ligger nummer to i 1. division og var så tæt på at komme i pokalsemifinalen, så drengene har gjort det fantastisk, lyder det fra Per Frandsen efter årets sidste kamp.

Hvidovre røg fredag aften ud af Sydbank Pokalen i kvartfinalen efter en dramatisk affære mod superligamandskabet Sønderjyske, der i sidste ende vandt 4-3 i straffesparkskonkurrence.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Chok for socialdemokrater: Thomas Kastrup takker af som borgmester
Luk