Fornøjet landstræner: Vi spillede en fremragende kamp

Nikolaj Jacobsen er især begejstret for forsvarsindsatsen i gruppefinalen mod Egypten.

Nikolaj Jacobsen så sit hold vinde overbevisende over Egypten i den sidste mellemrundekamp. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Nikolaj Jacobsen så sit hold vinde overbevisende over Egypten i den sidste mellemrundekamp. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han har været en smule afmålt efter de seneste kampe ved VM, men i kølvandet på den overbevisende 30-25-sejr over Egypten er håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen uforbeholden i sin ros af det danske landshold.

- Vi spillede en fremragende landskamp. Det var en stor fornøjelse. Vi dækkede virkelig godt op i 60 minutter og havde en fremragende målmand, der gav os sikkerhed.

- Specielt i første halvleg spillede vi virkelig flot håndbold. I anden halvleg fik vi måske en lille smule sværere ved det, men når man kommer til at kigge på uret, trækker man nogle gange ubevist tempoet lidt ud, siger landstræneren.

Dagen før kampen udtrykte han bekymring for holdets forsvarsspil hidtil i turneringen. Hvis han med den offentlige opsang håbede på en reaktion fra spillerne, fik han den i fuldt mål.

- Vi vidste, at vi skulle møde et fysisk stærkt hold, så vi holdt vores forsvar tæt og matchede deres fysik.

- Der er mange ting, der starter med en god forberedelse. Så får vi snakket tingene igennem og bliver enige om, hvor vi skal have fokus. Her havde vi fokus de rigtige steder, siger Nikolaj Jacobsen.

Op til kampen havde han hentet Niclas Kirkeløkke ind på holdet, ligesom han omsider kunne bruge Rasmus Lauge, der havde meldt sig klar efter at have kæmpet med lægproblemer.

Og landstræneren er især glad for Kirkeløkkes indsats.

- Han kom ind og leverede det, vi ved, han er vanvittig dygtig til, nemlig at stå godt defensivt. Han har fysikken og er taktisk dygtig. Det gjorde også, at Mathias Gidsel kunne bruge lidt færre kræfter i den ende af banen, siger Jacobsen.

Sejren sender Danmark til tops i mellemrunden og videre til et kvartfinalemøde med Ungarn på onsdag i Stockholm.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.