Vendsyssel FF

Fra serie til Superliga: Nordjyde snuppede bagvejen til det fine selskab

Vendsyssel FF's Jakob Hjorth var forbi bl.a. Vester Hassing og Lindholm, inden han ramte landets bedste fodboldrække. Det fortæller han om i podcasten Ripodsten

Vendsyssel FF's Jakob Hjorth har været uheldig i sin første Superligasæson. Foto: Torben Hansen

Vendsyssel FF's Jakob Hjorth har været uheldig i sin første Superligasæson. Foto: Torben Hansen

FODBOLD:For langt størsteparten af de unge danske spillere i landets bedste fodboldrække, har karriereforløbet inden superliga-debuten været den samme. De har taget hele turen gennem talentsystemet i en superligaklub, inden de bliver sendt på græs på landets største stadions.

At der findes andre veje til Superligaen, er Vendsyssel FF's forsvarsspiller Jakob Hjorth et levende bevis på. Den 24-årige nordjyde var som ungdomsspiller forbi AaB men røg efter en skade på tredjeholdet som U17-spiller. Derefter gik turen til blandt andet Aalborg Freja, Vester Hassing og FC Solsiden, hvor Jakob Hjorth spillede U19-A.

Som senior huserede han først på midtbanen hos Lindholm i Danmarksserien. Det gjorde han så godt, at Jammerbugt FC kom på banen og efter halvandet år i 2.division, var det 1.division og Vendsyssel FF, som blev næste stop. Her blev Jakob Hjorth igen stamspiller, og han var sidste sommer med til at sikre klubben den historiske oprykning til Superligaen.

- På alle de hold jeg har spillet, har jeg været hurtig til at tilvænne mig det niveau, jeg er kommet op på. Jeg har taget det step for step, og så er det selvfølgelig dejligt, at der er andre, der kan se det, og hvor meget jeg brænder for fodbolden, for det er nok det, som har fået mig hertil, lyder det blandt andet fra Jakob Hjorth i den seneste udgave af NORDJYSKE's fodboldpodcast Ripodsten.

Han har desværre i sin første Superliga-sæson været ramt af flere alvorlige skader, blandt andet en hjernerystelse, der kunne have kostet ham fodboldkarrieren. Det fortæller Jakob Hjorth også om podcasten, som kan høres i iTunes, SoundCloud mv.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.