Franske studier stjæler landstrænerens nattesøvn

Nikolaj Jacobsen brugte hele natten til lørdag på at analysere de franske finalemodstandere.

Nikolaj Jacobsen holdt sig vågen til klokken fem lørdag morgen for at se video med det franske landshold. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Nikolaj Jacobsen holdt sig vågen til klokken fem lørdag morgen for at se video med det franske landshold. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

At være håndboldtræner i en stor slutrunde er ikke et job for folk med hang til en stabil søvnrytme.

Efter semifinalesejren over Spanien og tilbagerejsen fra Gdansk lagde den danske landstræner Nikolaj Jacobsen sig først til at sove klokken fem lørdag morgen.

Ikke fordi han skulle fejre finaleindtoget med fest og champagne. I stedet brugte han nattetimerne på at nærstudere det franske hold, som bliver modstanderen i søndagens slutkamp i Stockholm.

- Jeg havde noget, jeg skulle have styr på, inden jeg kunne lægge mig til at sove, siger han.

På tv-billederne kunne han se et fransk hold, der ryddede de svenske værter af vejen med 31-26 i semifinalen. Og respekten for håndboldstormagten er selvsagt ikke blevet mindre ovenpå den opvisning.

- De spiller noget virkelig god håndbold, det må jeg sige. Det var en flot kamp mod Sverige, og de var også gode mod Spanien og Tyskland.

- Det bliver en helt anderledes opgave for os end kampen mod spanierne. Frankrig spiller langt mere direkte, konstaterer Nikolaj Jacobsen.

Det er en særdeles velkendt modstander, der venter danskerne i kampen om VM-guldet.

Siden Nikolaj Jacobsens tiltrædelse som landstræner i 2017 har de to nationer mødt hinanden på håndboldbanen 15 gange. Det er blevet til syv sejre til hver, mens en enkelt kamp er sluttet uafgjort.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.