Ishockey

Frederikshavn sikrede bronzemedaljer i målorgie

Intens anden bronzefinale gav ny sejr til høgene

Frederikshavn var klart mest overbevisende set over de to bronzekampe. Foto: Peter Broen

Frederikshavn var klart mest overbevisende set over de to bronzekampe. Foto: Peter Broen

ISHOCKEY:Frederikshavn White Hawks kan for femte gang på de seneste seks sæsoner kalde sig selv for Danmarks tredjebedste ishockeyhold.

Lørdag aften vandt de også den anden af to bronzekampe mod lokalrivalerne fra Aalborg Pirates. Efter sejren på 3-1 fredag aften i Aalborg fulgte Frederikshavn op med en hjemmesejr på 6-4

Det som den første bronzekamp savnede i intensitet, fik tilskuerne i den grad i bronzefinalernes andet opgør, hvor især Aalborg Pirates-spillerne virkede frustrerede over både dommere og en skuffende sæson.

Det førte i slutningen ag første periode til en mængde udvisninger til Aalborg PIrates foruden en bortvisning til træner Garth Murray. Frederikshavn udnyttede den periode til at komme i front 2-1 ved Ian Brady, efter at Mikkel Højbjerg havde bragt piraterne i front på et breakaway, hvor holdet også var i undertal. Udligningen til 1-1 var blevet sat ind af Mads Larsen på et bragende slagskud, der ramte samtlige opstandere i målet.

I begyndelsen af anden periode var hjemmeholdet stadig i overtal fem imod tre, og det gav også en føring på 3-1, da Dale Mitchell smukt trak ind i zonen og sendte skuddet forbi Ronan Quemener.

Aalborg havde dog ikke givet op, og Aron Harstad reducerede med et fint trækskud over i modsatte hjørne.

Frederikshavn gik dog igen i front med to scoringer på et af de sjældne mål fra Gorm Topholt, inden Thomas Spelling fik reduceret i endnu en situation, hvor Aalborg var i undertal.

Kort inde i tredje periode, så det dog ud til, at kampen blev endegyldigt afgjort, da Christopher Frederiksen scorede til 5-2 i powerplay. På det tidspunkt skulle Aalborg score hele fire gange bare for at komme i overtid. Tobias Ladehoff fik dog reduceret endnu engang for piraterne. Men her var der bare tre og et halvt minut igen.

Her valgte Aalborg så at satse ved at tage keeperen ud, og det blev prompte straffet, da Cam Spiro scorede i tomt bur.

Set over de to kampe er det klart fortjente medaljer til Frederikshavn, der på det nærmeste virker til at have specialiseret sig i bronzekampe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst