Frederikshavn skal have bugt med pokaltraume: - Det må bare ikke ske igen

Frederikshavn White Hawks har revanche til gode i lørdagens pokalfinale

Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

ISHOCKEY:Frederikshavn White Hawks kan vinde den første pokal siden 2002, når vendelboerne lørdag aften tørner sammen med Rungsted Seier Capital i pokalfinalen i Bentax Isarena i Aalborg.

Det er dermed en gentagelse af sidste års pokalfinale, og den vækker grimme minder i Frederikshavn, der på to Rungsted-mål i det sidste minut fik flået pokalen ud af hænderne.

Dengang var Nikolaj Krag Christensen på det vindende Rungsted-hold, men siden er han skiftet til Frederikshavn, og han har ikke forsømt en lejlighed til at minde sine holdkammerater om sidste års finale.

- Jeg har stukket lidt til folk og nævnt den kamp, og jeg kan sagtens mærke, at det er en oplevelse, der fylder noget. Det må bare ikke ske igen, siger Nikolaj Krag Christensen.

Cheftræner Jari Pasanen advarer dog mod, at sidste sæsons finale kommer til at fylde for meget i opladningen frem mod lørdagens kamp, der fløjtes i gang 18.30.

- Spillerne, der også var her sidste år, husker det selvfølgelig, men det halve af vores hold er nyt, og det samme er tilfældet i Rungsted. Vi må glemme, hvad der skete sidste år, for det her er en ny kamp, og det må vi fokusere på, siger Jari Pasanen.

Han mener, at Rungsted går ind til finalen med en lille fordel i kraft af, at nordsjællændernes semifinale var færdigspillet mere end tre timer, før Frederikshavn sikrede sig finalebilletten efter en straffeslagssejr over Aalborg Pirates.

- Det er ikke ofte, at man spiller to dage i træk, og det er selvfølgelig en lille fordel for Rungsted-spillerne, at de har haft længere tid at restituere i, men jeg forventer en tæt fight og en fed event, og jeg er glad på hele White Hawks-familiens vegne over, at vi er i finalen igen, siger Jari Pasanen.

Men det er ikke nok at være i finalen. Nu skal snakken om White Hawks' pokaltørke stoppes.

- Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at vinde igen i år. Vi går 100 procent efter det, og alle i Frederikshavn fortjener, at vi tager det guld med hjem, siger Nikolaj Krag Christensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.