Gemke kører tidligere dobbelt verdensmester over i Indien

Rasmus Gemke var tirsdag et niveau over Kento Momota, som fortsat er ret langt fra fordums styrke.

Rasmus Gemke ser ud til at være i god form for tiden. Tirsdag gik det ud over Kento Momota. (Arkivfoto). <i>Vincent Thian/Ritzau Scanpix</i>

Rasmus Gemke ser ud til at være i god form for tiden. Tirsdag gik det ud over Kento Momota. (Arkivfoto). Vincent Thian/Ritzau Scanpix

I sidste uge var Rasmus Gemke den eneste, som kunne presse landsmanden Viktor Axelsen ved Malaysia Open. Selv om Gemke tabte i tre sæt, viste han lovende takter.

Dem har han taget med videre til India Open, hvor han tirsdag åbnede med en sikker og flot sejr over japaneren Kento Momota. Gemke vandt på 49 minutter 21-15, 21-11.

Det var Gemkes anden sejr i træk over japaneren efter at have tabt de fem første opgør mod Momota fra 2018 til 2021.

India Open rangerer som en Super 750-turnering. Det er på niveau med Denmark Open og lige under blandt andet All England og Malaysia Open.

28-årige Kento Momota vandt VM i både 2018 og 2019, men et biluheld og en lang skadespause satte ham tilbage.

Han har aldrig genfundet det niveau, der gjorde ham næsten umulig at besejre i de år, hvor han også vandt VM. Det skal dog ikke tage noget fra Gemkes indsats tirsdag, som var bundsolid.

Fra 10-9 i første sæt tog den 26-årige dansker seks point i træk, og så var det sæt afgjort. I andet sæt var Momota med til 6-6. Ikke mange minutter senere hed stillingen 13-7, og derfra så Gemke sig ikke tilbage.

Selv om Momota ikke er på fordums niveau og er nummer 18 på verdensranglisten, var det alligevel et klart signal fra Gemke om, at han er godt spillende. Momota er stadig svær at score point på, men danskerens offensiv er skarp for tiden.

I anden runde får Gemke, der er nummer 20 i verden, givetvis det indiske publikum imod sig. Han skal møde vinderen af det rent indiske opgør mellem syvendeseedede Lakshya Sen og H.S. Prannoy.

Når han kvartfinalen, kan han støde ind i Malaysia Open-vinderen Viktor Axelsen. Han møder onsdag i første runde inderen Kidambi Srikanth.

I damesingle måtte Mia Blichfeldt skuffende se sig slået allerede i første runde af inderen Saina Nehwal, der vandt med cifrene 21-17, 12-21, 21-19.

Den danske favorit kom aldrig med i første sæt, men var derefter suveræn i andet sæt.

Blichfeldt kom i det afgørende sæt foran med 5-2 og senere 17-14, men derfra gik det galt. Nehwal vandt syv af de ni sidste bolde og dermed kampen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden