Glen Riddersholm bliver cheftræner i Allsvenskan-klub

IFK Norrköping har hentet den tidligere danmarksmester Glen Riddersholm ind som ny cheftræner.

Glen Riddersholm har vundet DM-guld med FC Midtjylland og pokalguld med Sønderjyske. Mandag blev han præsenteret i sin nye klub. <i>11930 Magnus Andersson/Tt/Ritzau Scanpix</i>

Glen Riddersholm har vundet DM-guld med FC Midtjylland og pokalguld med Sønderjyske. Mandag blev han præsenteret i sin nye klub. 11930 Magnus Andersson/Tt/Ritzau Scanpix

Fodboldtræneren Glen Riddersholm har fået fremtiden på plads efter at have været arbejdsløs i lidt over en måned.

IFK Norrköping fra Allsvenskan har mandag præsenteret den 50-årige dansker som klubbens nye cheftræner. Kontraktlængden oplyses ikke. Danskeren skal forsøge at få klubben højere op i tabellen end den aktuelle 11.-plads.

Glen Riddersholm føler sig overbevist om, at der er et godt match mellem ham og Norrköping.

- Det har været en lang, professionel og seriøs proces, som har strakt sig over mange uger. Der har været mange samtaler og møder med bestyrelsen, spillerne og direktionen, så det har været en grundig proces, og jeg går ind til opgaven med en god fornemmelse.

- Vi har fået et tydeligt indtryk af hinanden, siger Glen Riddersholm.

Han har været på plads til Norrköpings seneste to kampe i Allsvenskan.

I sin nye trup finder han danskeren Marco Lund, der har en fortid hos Esbjerg og OB.

Klubbens sportschef, Tony Martinsson, fortæller, at klubben har været igennem en grundig rekrutteringsproces.

- Det har været en proces med mange navne og samtaler, og nu er vi meget tilfredse med at kunne præsentere Glen som cheftræner. Han har stor erfaring fra klubber på højeste niveau i Danmark og sågar i Belgien.

- Glen har arbejdet som træner i forskellige miljøer, og han er et stort foreningsmenneske. Han passer perfekt på den profil, vi gerne vil have som træner i Norrköping, siger sportschefen.

Han kan få debut på søndag i Borås, når Norrköping møder Elfsborg på udebane.

Riddersholm forlod assistenttrænerjobbet i belgiske Genk ved udgangen af juni. Tidligere har han været cheftræner for Sønderjyske, AGF, FC Midtjylland og U17-landsholdet. Riddersholm nåede også at være sportsdirektør i Vendsyssel i en periode på to måneder.

I 2015 førte han FC Midtjylland til klubbens første mesterskab, mens han i 2020 kunne indvie Sønderjyskes pokalskab med en sejr i pokalturneringen.

I modsætning til mange andre toptrænere har Riddersholm aldrig selv spillet fodbold på nævneværdigt niveau. I stedet har han en fortid som reservedelsmand på et Toyota-værksted og nattevagt på et bosted for udviklingshæmmede.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.