Gretzky forbereder sig på at se russer tage stor rekord

En af NHL's største rekorder, flest scorede mål i historien, kan meget vel falde en af de kommende sæsoner.

Chasing Gretzky Hockey <i>Anonymous/Ritzau Scanpix</i>

Chasing Gretzky Hockey Anonymous/Ritzau Scanpix

894 mål scorede ishockeysportens største spiller gennem tiden, canadieren Wayne Gretzky, i sin NHL-karriere. En rekord, der har været regnet for tæt på umulig at slå.

Men den russiske Washington Capitals-stjerne Alexander Ovechkin kan nu dufte rekorden med sine indtil videre 752 mål. Og han kommer til at slå den.

Det mener i hvert fald rekordindehaveren selv.

- Det er end ikke et spørgsmål om, hvorvidt han vil overgå mig, og jeg synes, det er fantastisk, siger Wayne Gretzky til New York Times.

- Han er godt på vej til at score 40-50 mål i denne sæson, måske endda flere. Der er ingen tvivl om, at han til sidst kommer til at slå rekorden.

Lige nu ligger den 36-årige russer nummer fire på listen over alle tiders målscorere i NHL. Han er blot 15 mål fra at overgå den tjekkiske legende Jaromir Jagr på tredjepladsen.

Nummer to er Gordie Howe med 801 mål, så den plads vil Ovechkin forventeligt overtage i løbet af grundspillet i næste sæson, hvis han kan holde sig skadefri. Og ikke stopper karrieren inden.

Alexander Ovechkin blev draftet som den første af alle spillere i 2004 af Washington Capitals, hvor han har spillet hele sin NHL-karriere.

Russeren har gennemsnitligt scoret 0,6 mål per kamp i sin NHL-karriere, hvilket er det samme, som Gretzky præsterede.

Til gengæld når Ovechkin - og formentlig ingen andre - i nærheden af Gretzky, når det gælder rekorderne for både assister og point (antal mål og assister lagt sammen, red.).

Den nu 60-årige canadier leverede ud over sine 894 scoringer også ufattelige 1963 assister. Det giver ham en pointtotal på 2857 point i løbet af karrieren.

Jaromir Jagr er nærmeste mand på den liste med 1921 point. Ovechkin halser langt efter her. Med sine 1367 er han end ikke halvvejs mod Gretzkys utrolige pointrekord.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.