Håndbolddirektør om restriktioner: Det er copy-paste

Erfaringer fra tidligere nedlukninger klæder klubber og foreninger bedre på, mener DHF-direktør.

Herrehåndbold: Skanderborg Håndbold - Mors-Thy <i>Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix</i>

Herrehåndbold: Skanderborg Håndbold - Mors-Thy Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Dansk håndbold må atter se indtægterne fra tilskuere forsvinde.

Søndag trådte en række nye restriktioner i kraft for at reducere smittespredningen, og de indebærer blandt andet, at der lukkes for fans på lægterne til sportsbegivenheder.

Til trods for det "ordentlige slag" er klubberne bedre klædt på end ved de tidligere nedlukninger, mener Dansk Håndbold Forbunds (DHF) direktør, Henrik Jacobsen.

- Det er lidt "copy-paste" (kopier og indsæt, red.) af noget, vi har prøvet før. Derfor kommer det ikke som en overraskelse for foreningerne derude, og de er heller ikke så meget i tvivl om, hvad man skal gøre. Hverken på elite- eller breddesiden. Jeg tror egentlig, at de er godt klædt på til at sørge for, at det sker trygt og ordentligt.

- På den side er jeg ikke nervøs. Der har man fået en bunke erfaringer fra de sidste gange, hvor vi var nået hårdere ramt, og idrætten var lukket ned i en lang periode, siger Jacobsen, som ikke kan sætte tal på de økonomiske tab, det kommer til at medføre.

Restriktionerne gælder frem til 17. januar.

DHF-direktøren vil ikke gøre sig til dommer over for de nye regler, som et politisk flertal fredag blev enige om at indføre.

- Vi er slet ikke sundhedsfaglige på den måde, så på det her område lytter vi meget til myndighederne og læner os op ad det og Danmarks Idrætsforbunds opfordringer og indstillinger, siger han.

6. januar skal Danmarks herrelandshold efter planen spille en EM-forberedelseskamp mod Norge i Royal Arena i København.

Men da det nu står klart, at ingen tilskuere må komme ind, bliver det taget til overvejelse, om opgøret skal flyttes.

- Det kommer vi til at arbejde med fra i morgen (mandag, red.). Vi har et stærkt ønske om, at kampen spilles, for på den sportslige side er det en del af opvarmningen og Golden League. Landstræneren har brug for nogle kampe for at være klædt på.

Mens eliteidrætten får lov til at fortsætte, er breddeklubberne blevet anbefalet at aflyse aktiviteterne frem til 5. januar. Men det kunne være værre, påpeger Henrik Jacobsen.

- Vi er glade for, at man har lyttet til, at det ikke bliver lukket helt ned. Vi har fået anbefalet at lukke ned i juleferien, og det gør vi selvfølgelig. Vi har et håb om at komme i gang derefter, for det er vigtigt for børnenes mentale og fysiske sundhed, at man stadig kan dyrke idrætten, siger han.

Et politisk flertal nåede lørdag til enighed om at hjælpe kultur- og idrætslivet med kompensationsordninger. Det vil også gavne sportsklubber og -foreninger.

/ritzau/