Håndboldkvinder vil have hævn: Ikke flere fjerdepladser

Spillerne er klar til at ryste semifinaleskuffelsen af inden bronzekampen på søndag.

VM kvindehåndbold i Spanien <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

VM kvindehåndbold i Spanien Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er sportsfolks lod, at de ikke kan tillade sig at dvæle ret længe ved skuffelser. Der venter næsten altid en ny kamp om hjørnet, og det handler om at have hovedet tømt for tunge tanker, inden man løber på banen.

Sådan er det også for de danske håndboldkvinder. De havde drømt om at spille VM-finale søndag, men må i stedet nøjes med bronzekampen mod de spanske værter.

Danmark har imidlertid ikke vundet en medalje i kvindehåndbold siden 2013, men spillerne forsikrer, at de vil gøre alt for, at de kommer hjem med noget fra turneringen.

- Nu skal vi eddermaneme have de bronzemedaljer, siger Rikke Iversen.

Sandra Toft er enig.

- En ting er helt sikker: Jeg skal ikke hjem med en fjerdeplads igen, fastslår målvogteren.

Hun henviser blandt andet til bronzekampen ved EM sidste år. Her tabte danskerne meget overraskende til Kroatien i en kamp, hvor meget lidt lykkedes.

- Det bliver ikke svært at motivere sig. Det handler om medaljer, så det kan man sagtens. Efter den skuffelse, vi leverede sidste år, så er det ikke noget problem, siger Line Haugsted.

Umiddelbart efter nederlaget i semifinalen erkendte landstræner Jesper Jensen, at det var svært at tænke på bronzekampen.

Men lørdag begynder forberedelserne til holdets niende og sidste kamp ved VM.

- Jeg kan sagtens svare på, om det vil være stort for dette hold og for dansk kvindehåndbold i det hele taget at vinde VM-bronze. Det vil være kæmpestort.

- Vi prøvede skuffelsen sidste år ved at tabe i bronzekampen ved EM. Vi ved godt, hvad vi går ind til. Og selv om det er hårdt lige nu, må vi også vise, at vi er hårde og selv kan rejse os ved det træ, vi er faldet.

- Selvfølgelig er der nogle, der vil være kede af det. Men nogen skal trække i den rigtige retning, og jeg skal selv være forrest på det skib og vise vejen for spillerne, siger Jesper Jensen.

Bronzekampen spilles søndag klokken 14.30.

/ritzau/