Heroisk Villarreal-hold stikker kæp i Real Madrids hjul

Villarreal sled hårdest i begge ender af banen og hentede en flot sejr på 2-1, da Real Madrid var på besøg.

Vinicius Junior (tv.) var ikke helt tilfreds med Villarreals behandling af ham undervejs i kampen, og det førte til frustrationer i anden halvleg for brasilianeren. <i>Pablo Morano/Reuters</i>

Vinicius Junior (tv.) var ikke helt tilfreds med Villarreals behandling af ham undervejs i kampen, og det førte til frustrationer i anden halvleg for brasilianeren. Pablo Morano/Reuters

Real Madrid nåede i sidste runde på pointmæssig omgangshøjde med FC Barcelona i toppen af La Liga-tabellen, men lørdag smed de forsvarende mestre tre point i topstriden.

På udebane tabte Carlo Ancelottis mandskab 1-2 til Villarreal, som gennem hele kampen viste stor vilje og flere gange afværgede store Real Madrid-chancer.

Det giver Barcelona mulighed for at rykke tre point foran Real Madrid, hvis Xavis mandskab kan slå Atlético Madrid på udebane søndag.

Selv om de første 45 minutter i Villarreal var underholdende og omskiftelige, kom der ingen scoringer.

Holdene skiftedes til at sidde på begivenhederne, og chancerne faldt i begge ender med for tilskuerne glimrende frekvens.

Vinicius Junior og Karim Benzema var lidt uskarpe i front hos Real Madrid, der ligesom i flere kampe i denne sæson kan være glade for at have Thibaut Courtois som sidste skanse.

Den belgiske keeper diskede op med flere store redninger. Kort inde i anden halvleg kunne han dog ikke redde sin lidt vaklende defensiv længere.

En opspilsfejl af Ferland Mendy endte med at skaffe Yeremi Pino et frit skud. Courtois fik kun lidt af fingerspidserne på, og på målstregen kunne Mendy ikke redde sin egen fejl.

Begge hold kunne let have været på tavlen allerede der, men det var fortjent, at hjemmeholdet kom i front.

Ti minutter efter pausen burde Benzema have udlignet på en ripost i feltet, men en heroisk Juan Foyth reddede på stregen. I opspillet havde samme Foyth dog hånd på bolden langt væk fra egen krop.

Selv om det ingen effekt havde på Real Madrids chance, gav VAR-gennemsynet et straffespark til gæsterne, som Benzema sikkert omsatte.

Få minutter senere blev der dog dømt straffe i den anden ende. David Alaba snublede i eget felt og ramte bolden med hånden. Gerard Moreno kopierede Benzema og bragte sikkert hjemmeholdet på sejrskurs igen.

Der var chancer til både 3-1 og 2-2, men der kom ikke flere mål, og Villarreal kunne notere sig en af sæsonens mindeværdige sejre.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.