Historisk ungt FCK-mandskab sænker slovakker i Parken

Afbudsramte FC København tog sin femte sejr af seks mulige i gruppespillet i Conference League torsdag aften.

Conference League gruppe F: FC København - Slovan Bratislava <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Conference League gruppe F: FC København - Slovan Bratislava Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC København sluttede sin europæiske efterårskampagne af med endnu en sejr i Conference League.

Det blev torsdag til en 2-0-sejr hjemme over slovakiske Slovan Bratislava. Angriberne Jonas Wind og Rasmus Højlund scorede målene.

Allerede inden kampen var FCK sikker på at ende på førstepladsen i gruppen og gå videre til næste års ottendedelsfinaler i turneringen.

Med fem sejre og et enkelt nederlag i gruppespillet har det været en succesrig efterårssæson for FCK i Europa. FCK slutter med 15 af 18 mulige point på førstepladsen i gruppen.

FCK var i kontrol i det meste af kampen, havde bolden mest og kom frem til de fleste chancer.

Københavnerne havde dog store problemer med at skabe chancer i det etablerede angrebsspil i første halvleg. Til gengæld fungerede holdets genpres udmærket.

Så det var mest i omstillinger og kontraangreb, at FCK kom til muligheder.

Slovan Bratislava var dog yderst tæt på at komme foran efter 20 minutter, da udeholdets back Jurij Medvedev sneg sig med frem og kom helt fri foran mål.

Men FCK-keeper Kamil Grabara fik med en refleks reddet det flade forsøg til hjørnespark.

Kort efter afsluttede FCK-kantspilleren William Bøving, men han ramte ydersiden af stolpen.

Efter 26 minutter fyrede Jonas Wind sit første varselsskud af sted, men bolden blev grebet af den slovakiske keeper Adrian Chovan.

Men den danske landsholdsangriber havde skudt sig varm og sparkede 1-0-målet i nettet med en præcis inderside på oplæg af 18-årige Hakon Haraldsson efter en halv time.

Den islandske teenager var en af hele seks 18-årige spillere, som FCK havde i startopstillingen - de øvrige var Elias Jelert, Victor Kristiansen, Isak Johannesson, William Bøving og Rasmus Højlund.

FCK oplyser med hjemmesiden nipserstat.dk som kilde, at det var den yngste startopstilling i klubbens 1368 turneringskampe - med en gennemsnitsalder på 21 år og 348 dage.

Den purunge opstilling skyldes mange skader hos FCK, som mere af nød end af lyst stillede op med så mange talenter i en europæisk kamp.

Otte minutter inde i anden halvleg viste to af de stjernefrøene høj klasse, da de fandt hinanden i feltet og gjorde det til 2-0.

Wind lagde bolden ind over, og Haraldsson headede den smart på tværs og fandt Højlund, som pandede bolden i nettet fra tæt hold.

Kort efter burde Haraldsson selv være kommet på tavlen, men han brændte helt fri med Adrian Chovan i Bratislava-målet.

FCK styrede fortsat kampen i slutfasen og kunne have udbygget føringen, men Pep Biel og indskiftede Kamil Wilczek fik pareret deres afslutninger.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.