Hobro IK

Hobro fandt målet, men ledte forgæves efter pointene i Farum

Hobros angrebsmæssige problemer var endnu til at få øje på, da nordjyderne lørdag tabte 1-2 ude mod FC Nordsjælland

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

FODBOLD:Efter fem kampe uden mål lykkedes det Hobro at komme på tavlen, men det offensive spjæt kom for sent, da nordjyderne lørdag tabte 1-2 på Right to Dream Park og forlod selvsamme stadion alle andre steder end i drømmeland.

Det er ingen hemmelighed, at FC Nordsjælland er et hold, der gerne vil holde bolden varm, spille fodbold, styre tempoet, og derfor var specielt Hobros positioneringer i presspillet vigtige.

Mistede man overblikket, skulle der ikke blinkes mange gange, før hjemmeholdet fik fundet de åbne rum mellem kæderne. Indledningsvist lykkedes Hobro dog med den del, og især en aggressiv Martin Mikkelsen på den centrale midtbane fik ofte, og også med succes, generet nordsjællænderne, gav dem kort betænkningstid og sad i knæhaserne, hvis der var for langt fra FCN-tanke til handling.

Efter 11 minutter var Hobro tæt på at blive taget på sengekanten, da FCN-keeper Nicolai Larsen med et hurtigt udspark fik sendt lynhurtige Godsway Donyoh afsted på venstrekanten. Herfra fik ghaneseren leveret en flad aflevering til kanten af feltet, afslutning, men lige på og redning af Jesper Rask i Hobro-målet.

Det var svært for nordjyderne at kombinere sig igennem, men et par omstillinger gav i første halvleg rigtig fine muligheder, hvor blandt andet Edgar Babayan fik fundet rum på venstrekanten ad flere omgange, men ikke for alvor fik skabt noget decideret livsfarligt.

Efter 25 minutter kunne Vito Hammershøj-Mistrati med lidt ekstra held have skudt Hobros skrantende målkontro i gang. På et dårligt udspark fra Nicolai Larsen landede den for fødderne af Mistrati, der ude af balance fik trykket af, men i sidenettet.

Yaw Amankwah appellerer for offside på FCN's 1-0 scoring efter 42 minutter. Foto: Henrik Bo

Yaw Amankwah appellerer for offside på FCN's 1-0 scoring efter 42 minutter. Foto: Henrik Bo

Bedst som Hobro var på vej i omklædningsrummet med et fornuftigt 0-0 udgangspunkt, gik det galt. Efter en salve af hjørnespark i træk fik nordsjællænderne hurtigt bragt bolden fra flaget, med årvågne pasninger mod et passivt Hobro-forsvar, lagde bolden an for Mikkel Damsgaard udenfor feltet. Herfra blev den tippet i bagrummet, mellem venner og fjender, hvor først Donyoh fik afsluttet, Rask med redning, før Nicklas Struck gled bolden i nettet til 1-0 efter 42 minutter.

Dog til store appeller for offside fra Hobro-lejren, der havde en sag. Donyoh med aktie i målet og en meter offside afslørede TV-billederne efterfølgende.

Hobro på jagt

Et Hobro-hold uden superligascoringer i fem kampe nede 0-1 mod et boldsikkert FCN-mandskab? Nej, det var ikke umiddelbart verdens letteste mission Allan Kuhn sendte sit hold ud til efter pausen, og det startede da også ud med at brænde på for Hobro - i egen ende.

To gange Andreas Skov Olsen på spil i feltet, men heldigt for nordjyderne uden succes.

Generelt havde Hobro svært ved at få sammensat det hele store rent offensivt. Det blev for ofte noget med at sendte et offensivt kort afsted, ganske alene, mod nordsjællænderne og så håbe, at der blev skabt noget ud fra det, eller på standarder, som da et frispark i højre side ramte Minor på låget. Dog uden den nødvendige kraft til at udfordre Nicolai Larsen i FC Nordsjælland-buret.

Allan Kuhn forsøgte sit fra bænken, bragte offensive spillere, ind med Julian Kristoffersen, senere Sebastian Grønning. Der skulle satses, og det blev der også. De høje frem fra bagkæden så snart, det var muligt. Dét dog ikke uden risiko, da Hobro omvendt blev ekstra sårbare på FCN's kontrastød, der ikke skortede på chancer de sidste 20 minutter.

Ondt blev værre, da Andreas Skov Olsen efter 84 minutter modtog bolden i feltet, markeret af Rasmus Minor, men satte Hobro-spilleren med en vending mod baglinjen og koldt lagde den over Jespser Rask i målet til 2-0.

Hobro fik dog pyntet på resultatet, da Nicholas Gotfredsen reducerede til 1-2 dybt inde i overtiden, men det blev ved kosmetik.

Nederlaget betyder, at Hobro forsat ligger sidst i Superligaen med 17 point efter 22 runder.

Kampfakta

FC Nordsjælland - Hobro IK 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Nicklas Strunck (42. minut), Andreas Skov Olsen 2-0 (87. minut), 2-1 Nicholas Gotfredsen (94. minut)

Advarsler: Nicholas Gotfredsen (45. minut), Edgar Babayan (54. minut)

Tilskuere: 1738 på Right to Dream Park i Farum

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.