Hobro fik en lektion af superliga-aspiranter

Sønderjyske var foran 3-0 allerede i første halvleg af fredagens testkamp, men så fik nordjyderne trods alt sat en fornuftig prop i

Jonathan Fischer havde travlt i Hobros mål i en første halvleg, som Sønderjyske dominerede totalt. <i>Arkivfoto: Claus Søndberg</i>

Jonathan Fischer havde travlt i Hobros mål i en første halvleg, som Sønderjyske dominerede totalt. Arkivfoto: Claus Søndberg

HOBRO:1. divisionsholdet Hobro IK spillede uafgjort mod AC Horsens' superligahold i deres første testkamp frem mod forårssæsonen, men fredag kom nordjyderne lidt ned på jorden igen. De tabte på hjemmebane 0-3 til Sønderjyske, der i foråret jagter oprykning til Superligaen.

For Hobro IK handler det udelukkende om overlevelse i landets næstbedste fodboldrække, og i den sammenhæng var fredagens kamp ikke nogen saltvandsindsprøjtning.

- Hvis vi spiller sådan her, så rykker vi ned, lød det frustreret fra klumpen af Hobro-spillere, da første halvleg blev fløjtet af. Her stod der allerede 0-3 på måltavlen ved DS Arena.

Hobro - Sønderjyske 0-3

  • Fodbold, mænd, træningskamp
  • Mål: 0-1 Peter Christiansen (10. minut), 0-2 Troels Kløve (21. minut), 0-3 Peter Christiansen (41. minut)
  • Hobros startopstilling (3-5-2): Jonathan Fischer - Soumaila Ouattara, Simon Jakobsen, Frederik Dietz - Oliver Overgaard, Frederik Mortensen, Antonio Bustamante, Mads Freundlich, Jacob Tjørnelund - Don Deedson, Laurs Skjellerup

Sønderjyske kom foran allerede efter ni minutters spil på en simpel lang fremlægning, som bragte Peter Christiansen alene med Jonathan Fischer i Hobro-målet. Efter godt 20 minutter var den gal igen, da Troels Kløve fik lov at stå helt fri midt foran mål og heade et indlæg i nettet.

Tabte boldene

Der skulle gå 34 minutter, før Hobro fik halvlegens eneste reelle chance. Don Deedson erobrede selv bolden, men hans afslutning fra kanten af feltet sneg sig en halv meter over mål.

I stedet blev det 3-0 til Sønderjyske, der fik lov at småspille sig igennem en passivt Hobro-defensiv, inden Peter Christiansen til sidst stod fri og let kunne score.

- Vi mødte et stærkt hold, der straffede os, fordi vi ikke var gode nok til at holde fast i bolden, og fordi vores presspil ikke sad der. Der var dog også mange nye relationer i vores startopstilling, påpeger cheftræner Martin Thomsen.

Hobro-træner Martin Thomsen vil nu evaluere på de prøvespillere, der har vist sig frem i træning og kamp her i januar. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Hobro-træner Martin Thomsen vil nu evaluere på de prøvespillere, der har vist sig frem i træning og kamp her i januar. Foto: Claus Søndberg

Blandt de startende spillere var Antonio Bustamante, der senest var på kontrakt hos Thisted FC i 2. division. Den boliviansk-amerikanske midtbanespiller har trænet med i Hobro på det seneste, men i fredagens kamp var han forholdsvis anonym.

- Han har leveret et fint indtryk til træning, men mod Sønderjyske var han én blandt 11, der nok ikke havde den bedste fornemmelse efter den første halvleg, siger Martin Thomsen.

Bedre kommunikation

Fra anden halvlegs start bragte Hobro otte nye spillere i spil, og Sønderjyske skiftede flittigt ud. Siden ændrede kampbilledet sig markant, for nu var nordjyderne bedst. De var også centimeter fra at få reduceret efter knap en times spil, men afslutningen fra Muamer Brajanac prellede af på stolpen.

- Kommunikationen blev hævet markant, og vi skabte rent faktisk chancer og burde også have scoret. Samtidig holdt vi dem pænt væk fra muligheder. Så det var fint, at vi kunne gå fra kampen med 45 minutters indsats, vi rent faktisk kunne være bekendt, siger Martin Thomsen.

Han bragte en anden prøvespiller, højrebacken Max Nielsen, i spil i de sidste 45 minutter. Han er på kontrakt i Vejle indtil sommer og efterlod faktisk et bedre indtryk end den mere profilerede Antonio Bustamante.

- Vi skal passe på med at gøre tingene sort-hvide, men nu evaluerer vi på de to prøvespilleres indsats, og så må vi se, hvad der sker mod slutningen af transfervinduet, lyder det fra Hobros cheftræner.

Hobro IK spiller næste testkamp lørdag 28. januar i Tyskland, hvor Hamburger SV's U19-mandskab står på den modsatte banehalvdel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.