Frederikshavn White Hawks

Høgene bed tilbage og bragte balance i regnskabet

Frederikshavn gav Rungsted deres første nederlag i årets slutspil

Foto: Bent Bach

Foto: Bent Bach

Frederikshavn White Hawks formåede fredag aften at holde deres hjemmebane og bringe spændingen tilbage i den samlede semifinale-serie, da de slog grundspillets vindere fra Rungsted Seier Capital med 3-2.

Om det var semifinale-nerver, der var skyld i den fejlfyldte indledning, skal være hen i det uvisse, men begge hold fik serveret nogle kæmpe chancer, og det var derfor et mindre mirakel, at der stadig stod 0-0 efter fem minutter.

Den første mulighed tilfaldt David Friedman, som blev spillet fri på en diagonal pasning fra midten, og da Rungsted var ved at skifte ud, blev han sendt alene mod Thomas Lillie i Rungsted målet, men canadieren brændte, da han overplacerede sit skud gevaldigt.

Kort efter var Rungsted på spil i Frederikshavns zone, men et pucktab fra sjællænderne førte til en lang aflevering frem til Cam Spiro, der kunne se sig alene med Thomas Lillie. Den duel vandt Rungsted-målmanden endnu engang.

Den sidste af de store tilbud i starten af kampen tilfaldt Rungsted, da Mikkel Bertelsen foran eget mål smed pucken væk, og derfor blev Simon Grønvaldt nødt til at trække en udvisning, der tilmed gav et straffeslag til Rungsted. Det tog Mattias Persson sig af, men Tadeas Galansky ville også lege med i Frederikshavns mål og fik højre skinne på afslutningen.

Efter den hektiske start blev kampen mere rolig og holdende mere sikre på pucken, det betød også, at de to målmand ikke for alvor blev presset. Men lige før pausen var William Boysen ved at gøre det onde mod sit tidligere hold. Han blev spillet fri ved bagerste stolpe, men formåede ikke at få skudt pucken ind.

Til gengæld blev der trukket en udvisning, og det gav White Hawks et powerplay til at starte anden periode på. Den mulighed greb de efter bare 40 sekunder. Cam Spiro skøjtede forholdsvist upresset ned bag Rungsted-målet og spillede pucken ind foran mål, hvor Christopher Frederiksen fik dirigeret den ind.

Rungsted begik endnu en ulovlighed, der blev takseret til en udvisning. Frederikshavnerne fik presset udeholdet i overtal, men fik på trods af flere gode forsøg ikke pucken ind i målet.

Det gjorde de dog få minutter senere efter en lynhurtig omstilling. William Boysen fangede pucken langt inde i modstanderholdets zone og sendte læderet ind til Radim Piroutek, som helt tæt på Thomas Lillie fik styret pucken højt op i målet.

Tadeas Galansky stemplede bestemt ind i de situationer, hvor høgene havde mest brug for ham. Han leverede flere store redninger – bedst illustreret da han pillede Nikolaj Rosenthal. Galansky kastede sig fra den ene side af målet ned til den anden og fik gribehandsken på afslutningen ved den nederste del af stolpen.

Men otte sekunder før afslutningen på anden periode var Galansky prisgivet, da Tim Daly fik styret pucken ned i jorden foran tjekken. Derfor var hjemmeholdet kun foran med en enkelt, da de skøjtede ud til de sidste 20 minutter.

White Hawks svarede tilbage efter en stærk indledning på tredje periode, hvor de flere gange var farlige. Det var dog på den mindste af de muligheder, at Frederikshavn fik scoret til 3-1. Dale Mitchell forsøgte sig fra distancen, og pucken sejlede hele vejen ind i målet.

Rungsted-mandskabet bragte spænding tilbage i kampen, da frederikshavnerne ikke fik pucken ud af egen zone. Det fik den konsekvens, at en vågen Marcus Olsson klaskede pucken ind til 2-3.

En udvisning til begge hold betød, at de sidste to minutter blev spillet fire mod fire, men Rungsted udnyttede ikke den mere plads på isen til at få udlignet, og derfor står der nu 1-1 i kampe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.