Hollandsk dartstjerne jagter oprejsning ved VM

Michael van Gerwen vil efter et par sløje år bruge VM til at kickstarte en ny æra med dominans.

DARTS-GBR-WORLD <i>Daniel Leal/Ritzau Scanpix</i>

DARTS-GBR-WORLD Daniel Leal/Ritzau Scanpix

Der var Michael van Gerwen, og så var der alle de andre.

Fra januar 2014 til januar 2021 lå hollænderen nummer et på verdensranglisten og var ham, alle ville - men sjældent kunne - slå.

Et unikt talent, der bragede ind på den professionelle scene allerede i sine teenageår for derefter at få sit endelige gennembrud i 2012 med en sejr i en af sportens største turneringer, World Grand Prix.

Derefter så han sig ikke tilbage. I januar 2014 kom den første VM-titel, og i de efterfølgende år noget nær ryddede han bordet i alle de store turneringer.

Men de seneste år har "Mighty Mike", som er hans kaldenavn, ikke været så mægtig. Det kom for alvor til udtryk, da han i januar blev vippet af verdensranglistens førsteplads, og for første gang siden 2011 har van Gerwen i år ikke vundet en eneste stor turnering.

Han forklarer selv formdykket med en kombination af nye dartpile, han har skullet vænne sig til, coronapandemien, der i første omgang satte sidste sæson på pause, at få sit andet barn og problemer med ryggen.

Derfor ser han også VM, der begyndte onsdag og varer indtil 3. januar, som en mulighed for - ligesom kalenderen gør det undervejs - at starte på en frisk.

- Jeg er ligeglad med alt det, jeg har vundet før i tiden. Det gælder om at kigge fremad, og det er nok min stærkeste side. Jeg er mentalt ret stærk, og det har nok også hjulpet mig de sidste to år og kommer også til at gøre det ved dette verdensmesterskab, siger van Gerwen.

Han anser sig selv som værende på en opadgående kurve. Den blev for alvor startet, da han i september vandt turneringen Nordic Darts Masters i Forum i København. En triumf, der sluttede en for van Gerwen uhørt lang sejrstørke på ti måneder og dengang efterlod hollænderen i tårer.

- Det var en rigtig lang periode uden sejre. Andre spillere ville ønske, at de havde haft det år, jeg har haft, men for mig er det ikke godt nok. Det er det aldrig. Man skal sørge for hele tiden at forbedre sig.

- Jeg har aldrig tvivlet på mine evner, men sejren i København gav mig ekstra motivation, og siden er mit spil blevet bedre, lyder det fra hollænderen.

Michael van Gerwen har tre gange tidligere i karrieren kunnet kalde sig verdensmester efter at have vundet i 2014, 2017 og 2019. Hollænderen indleder sin jagt på endnu en VM-titel lørdag aften i en kamp mod engelske Chas Barstow.

Walisiske Gerwyn Price er som nummer et på verdensranglisten topseedet og desuden forsvarende verdensmester efter at have slået skotske Gary Anderson i finalen ved det seneste VM.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.