Hviderussisk tennisstjerne misser turnering efter visumbøvl

Victoria Azarenka har ikke fået godkendt sin visumansøgning tids nok til at deltage i canadisk WTA-turnering.

Victoria Azarenka konkurrerede i Washington i sidste uge, men kommer ikke til at spille i Toronto i denne uge. <i>Kyle Gustafson/Ritzau Scanpix</i>

Victoria Azarenka konkurrerede i Washington i sidste uge, men kommer ikke til at spille i Toronto i denne uge. Kyle Gustafson/Ritzau Scanpix

Den tidligere verdensetter og dobbelte grand slam-vinder Victoria Azarenka går glip af denne uges WTA-turnering i Toronto på grund af visumproblemer.

Hviderusserens visumansøgning har været under en lang sagsbehandling og er fortsat ikke godkendt. Derfor har hun opgivet og meldt afbud til en af sæsonens største turneringer.

- Jeg bliver nødt til at trække mig, fordi min visumansøgning ikke er godkendt. Det er meget skuffende, og jeg er ked af at gå glip af en af mine favoritturneringer. Jeg elsker at spille i Canada, hvor der er gode fans, og hvor jeg har fået mange venner over årene, skriver Azarenka på Twitter.

Hviderussiske og russiske tennisspillere var tidligere i år udelukket fra at deltage ved Wimbledon på grund af krigen i Ukraine.

Spillere fra Hviderusland og Rusland må ellers gerne konkurrere i internationale tennisturneringer, men de må ikke stille op under eget flag.

Det Canadiske Tennisforbund forsikrer, at Azarenkas nationalitet ikke er årsag til problemerne med visum.

- Det Canadiske Tennisforbund kan bekræfte, at Victoria Azarenka ikke har været i stand til at få et visum tids nok til at kunne konkurrere.

- Forbundet har sammen med Victoria og hendes team arbejdet hårdt og gjort alt for at hjælpe med processen, men sagsbehandlingstiden har vist sig at være for udfordrende, siger forbundet i en erklæring.

Hun skulle have mødt den forsvarende olympiske mester, schweizeren Belinda Bencic, i første runde i Toronto. Pladsen er i stedet overtaget af en tjekkisk kvalifikationsspiller.

Victoria Azarenka befinder sig i USA, hvor hun i sidste uge deltog i en WTA-turnering i USA. Hun bliver nu i USA for at forberede sig frem mod US Open, der begynder i slutningen af august.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden