Ishockeylandshold drillede Finland i første VM-test i Aalborg

Heinz Ehlers' tropper holdt længe favoritterne stangen og leverede godkendt testkamp

Den finske 1-0-scoring fra tætteste hold. Foto: Claus Søndberg <i>Claus Søndberg</i>

Den finske 1-0-scoring fra tætteste hold. Foto: Claus Søndberg Claus Søndberg

ISHOCKEY:Finland fik torsdag aften revanche for sidste års VM-nederlag til Danmark i Boxen. Da vandt testkampen i Bentax Arena i Aalborg med knebne 1-0 foran 1952 tilskuere - heriblandt Hans Kongelige Højhed, Prins Joachim.

Den var den første af i alt syv testkampe for Heinz Ehlers' mandskab frem mod VM i Slovakiet, der begynder 10. maj.

Danmark, der fortsat er uden spillere fra NHL, havde dog stor ære af kampen og holdt Finland stangen helt frem til 33 sekunder før 2. periodes udløb.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim var til ishockey i Aalborg. Foto: Claus Søndberg

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim var til ishockey i Aalborg. Foto: Claus Søndberg

Her blev der blev fumlet lige rigeligt med pucken i den danske zone, og så var to finske spillere pludselig alene med Sebastian Dahm. Den velspillende målmand reddede i første omgang, men var prisgivet på returen.

Danmark kom fint fra start i kampen og holdt i 1. periode Finland nede på meget få store muligheder. Samtidig var der fine tilbud til blandt andre Morten Poulsen, der brændte en friløber.

I 2. periode blev det finske pres forstærket, men ironisk nok blev de danske chancer større. Frederik Storm kom alene igennem, men løftede forbi mål. Det samme gjorde frederikshavneren Mathias From på et kæmpe chance tæt under mål. Ligeledes var Niklas Andersen tæt på i flere omgange - inden Finland altså alligevel fik udbytte af presset.

Foto: Claus Søndberg <i>Claus Søndberg</i>

Foto: Claus Søndberg Claus Søndberg

I 3. periodes indledning fik Danmark kampens første mulighed i powerplay, men trods fint spil i zonen lykkedes det ikke at få skabt de helt åbne tilbud.

Det gik ikke meget bedre i anden forsøg, da det finske stjernefrø Kaapo Kakko pådrog sig en udvisning knap midtvejs i sidste periode. Tværtimod var Finland tættest på scoring i undertal.

Med seks minutter tilbage af kampen stor dansk chance, pucken trillede forbi et tomt net efter en halvklaring i det finske mål. I det hele taget sluttede Danmark kampen stærkt og lagde finnnerne under pres. Jesper Jensen Aabo havde et par slagskud, som kunne have fortjent en anden skæbne, og med et minut igen - hvor Sebastian Dahm blev taget ud -fik Frederik Storm en stor chance tæt under mål.

Der venter Danmark en ny kamp mod Finland lørdag i Vojens, og siden gælder de to kampe mod både Sveriges verdensmestre og Norge, inden optakten slutter med en kamp mod Østrig i Wien fem dage før VM's start.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kampfakta:

Danmark - Finland 0-1

Periodecifre: 0-0, 0-1, 0-0

Mål: 0-1 Sakari Manninen (39.27)

Udvisninger: Danmark 1x2 min, Finland 2x2 min.

Tilskuere: 1952

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden