AaB

Jacob Friis: Vil ikke rive tæppet helt væk

AaB-træner vil mod FC Midtjylland i store træk holde sig til den plan, han lagde før forårspremieren

Arkivfoto: Hans Ravn

Arkivfoto: Hans Ravn

FODBOLD:Efter to fridage i starten af ugen, er AaB-spillerne blev kørt hårdt fysisk de seneste dage. Det var derfor en flok segnefærdige spillere, der fredag forlod træningsbanen på Hornevej.

- Det er naturligt nok, at, at der kommer en reaktion, så vi stoppede træningen lidt tidligere end ellers. Vi skal gerne stå med en frisk trup på mandag mod FC Midtjylland, og det når vi også, siger cheftræner Jacob Friis.

Kun Robert Kakeeto (syg) og en småskadet Mathias Ross var ikke på træningsbanen fredag.

- Det er utrolig positivt, at vi kan have 21 spillere i aktion og så ovenikøbet på en fornuftig græsbane her i februar. Stor ros til Aalborg Kommune for at sørge for gode baneforhold for os, fortæller AaB-træneren.

Ingen panikknap

Han føler sig sikker på, at superligatruppen har rystet den skuffende forårspremiere mod Randers af sig.

Det kan godt nok se ud som om, at Jacob Friis taktisk sadler om til en tremands-forsvar mod FC Midtjylland og skifter på adskillige positioner. Men han understreger, at han ikke har trykket på panikknappen.

- Før vi gik ind til de her sidste seks kampe i grundspillet, lagde vi i store træk en slagplan for, hvordan vi ville udvikle holdet. Der havde vi også in mente, hvem vi skulle møde, og den plan holder vi. Så vi begynder ikke at rive tæppet væk under det hele. Der bliver højest tale om nogle mindre justeringer.

Kritikken af spillernes manglende fightervilje i 0-3-dukkerten mod Randers forstår Jacob Friis, men han mener, at der stikker noget andet under.

Egne kompetencer

- Vi skal altid tage kampen op mod modstanderen, også selvom de skulle være os fysisk overlegne. Så er det ikke sikkert, at vi alene på det parameter kan vinde kampen, men så er det jo, at vi skal bringe vores egne kompetencer i spil. Men når vi så heller ikke formåede det, så endte vi med at få et rigtig skidt udtryk, forklarer AaB-træneren.

Selvom AaB’s force er det tekniske spil, er der ingen tvivl om, at tilbagekomsten af Jores Okore og Oliver Abildgaard fra karantænelisten giver holdet en øget fysisk polstring til mødet med FC Midtjylland.

Vikarernes indsats mod Randers in mente er der ingen tvivl om, at duoen er selvskrevne i startopstillingen på mandag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.