VM i håndbold

Karakterbogen: Landin og Landin i top

NORDJYSKEs håndboldekspert så mod Sverige flere præstationer, der dufter af et gylden dansk VM-afslutning

Magnus Landin i aktion mod Sverige. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Magnus Landin i aktion mod Sverige. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:Der var lagt i ovnen til den store nordisk krig onsdag aften i Boxen, og den var forudsagt til at blive tæt - blandt andet på grund af stærke målmandspræstationer i begge ender.

Lige nøjagtigt sådan udspillede kampen mellem Danmark og Sverige sig indledningsvis. Andreas Palicka sprællede i den svenske ende, og det omsatte de blå-gule til kontraløb og scoringer mod et tvivlsomt dansk returløb.

Dagens top-3

Niklas Landin - 6

Efter et par VM-præstationer under vanligt niveau, trådte Danmarks anfører i karakter og fandt storspillet frem. Samarbejdet med forsvaret fungerede perfekt - specielt i forhold til paradespillet. På nærskuddene havde han gennem hele kampen overtaget på de svenske skytter. Det lover rigtig godt fra Danmarks videre jagt på medaljer

Mikkel Hansen – 6

Topkarakter for at styre angrebsspillet med stor sikkerhed, for at gøre angrebsspillet flerdimensionelt og for at score mange mål. Men egentlig måske bare for den ene vendebold til Magnus Landin efter 43 minutters spil. Den var lige til lærerbøgerne. I øvrigt sammen med Lauges “stopfinte”.

Magnus Landin – 6

VM på hjemmebane bliver Magnus Landins endegyldige landsholdsgennembrud, hvis han da ikke allerede er brudt igennem. Vigtigheden af at have forsvarsmæssige kompetencer både som fløj, 2'er og ikke mindst som fremskudt 1'er i 5:1 forsvaret, gør Magnus Landin meget værdifuld. Og når han i tillæg holder højt internationalt niveau på alle sine afslutninger, stiger kursen drastisk. Fremragende kamp af Kiel-spilleren som bare imponerer igen og igen.

I den anden ende placerede Niklas Landin sig klogelig dér, hvor skudene kom, og så kunne Mikkel Hansen kombinere sig frem til chancerne. Det generelle billede var dog, at begge mandskaber havde stor respekt for målmændene, og det betød mange overplacerede skud. Stillingen var derfor helt lige ved pausen.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Ritzau Scanpix

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Ritzau Scanpix

Scoringsfrekvensen steg nogle grader i anden halvleg. Det var som om der var fundet nøgler til låse op fra både defensiv og målvogtere, og efter som at Danmark så ud til at have flest ressourcer som kampen skred frem, faldt det hele ud til dansk fordel og fest i Boxen.

Karakterskalaen

0 = tag dig sammen

1 = dårlig

2 = under middel

3 = middel

4 = over middel

5 = glimrende

6 = verdensklasse

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst