Saudi-skifte får kendt AaB-ansigt på barrikaderne

Nordjydernes bestyrelsesmedlem Thomas Hitzlsperger har mistet en stor del af sin respekt for den tidligere Liverpool-anfører Jordan Henderson

Thomas Hitzlsperger støtter LGBT-sagen, og han troede egentlig, at han havde en allieret i Liverpool-anfører Jordan Henderson.    <i>Arkivfoto: Lars Pauli</i>

Thomas Hitzlsperger støtter LGBT-sagen, og han troede egentlig, at han havde en allieret i Liverpool-anfører Jordan Henderson. Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:Den engelske landsholdsspiller Jordan Henderson skifter Liverpool ud med den saudiarabiske klub Al Ettifaq, og det går ikke ubemærket hen hos et særdeles prominent bestyrelsesmedlem i fodboldklubben AaB.

Den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger, der er en del af AaB's tyske investorgruppe SSE22, stod efter sit karrierestop i 2014 frem som homoseksuel og sagde i den forbindelse, at han ønskede at fremme diskussionen om homoseksualitet i professionel sport.

Derfor falder englænderens klubskifte til et land, hvor homoseksualitet er forbudt og i yderste konsekvens giver dødsstraf, tyskeren for brystet. Primært fordi Jordan Henderson tidligere har udtrykt foragt for de lande, der ikke tillader homoseksualitet.

- Ideen om, at nogen jeg elsker og holder af ikke ville kunne føle sig sikker og komfortabel ved at komme og se mig spille, hvis de var en del af LGBT-sagen, får mig til at spekulere på, hvilken verden vi dog lever i, sagde Liverpool-spilleren i 2019 til magasinet The Athletic.

Nu har piben tilsyneladende fået en anden lyd, og det påpeger Thomas Hitzlsperger det falske i.

- Nu får han endelig sit skifte til Saudi Arabien, og for at være ærlig, så kan han jo spille lige hvor, han vil. Jeg er bare nysgerrig efter at vide, hvad hans nye mærkesag er. For den gamle er død. For en stund troede jeg ellers, at hans støtte til LGBT-sagen var ægte. Det var fjollet af mig, skriver Thomas Hitzlsperger på det sociale medie X (tidligere kendt som Twitter).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.