Klopp: Vaccinestatus kan få indflydelse på indkøbspolitik

Flere cheftrænere i Premier League giver udtryk for, at klubbernes indkøb kan afhænge af vaccinestatus.

FILE PHOTO: Champions League - Liverpool Training <i>Molly Darlington/Ritzau Scanpix</i>

FILE PHOTO: Champions League - Liverpool Training Molly Darlington/Ritzau Scanpix

Hvorvidt spillere er blevet vaccineret mod coronavirus eller ej, kan komme til at få indflydelse på Liverpool-manager Jürgen Klopps overvejelser på transfermarkedet i januar.

Det siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi er ikke tæt på at hente en spiller, men jeg har tænkt over det, og ja, det kommer til at få indflydelse, siger træneren.

- Hvis en spiller slet ikke er vaccineret, er han en konstant trussel for os alle sammen. Fra et organisatorisk synspunkt bliver det rigtig rodet, lyder det.

Han er ikke den eneste, der kommer til at genoverveje sine muligheder for at hente en spiller til klubben, hvis det viser sig, at vedkommende ikke er vaccineret.

Også Crystal Palace-træner Patrick Vieira og Aston Villas nye cheftræner, Steven Gerrard, fortæller, at mulige transferemners vaccinestatus kan få betydning for deres endelige beslutning.

Udmeldingerne kommer efter en periode, hvor antallet af Premier League-spillere, der er blevet testet positive for virusset, er vokset.

Det fik lørdag konsekvenser for kampprogrammet. Ud af seks planlagte kampe var det kun opgøret mellem Leeds og Arsenal, som endte med at blive afviklet.

Søndag er opgøret mellem Leicester og Everton blevet udskudt af samme årsag.

Liverpool skal møde Tottenham på udebane søndag aften, og indtil videre tyder alt på, at kampen skal spilles. I øjeblikket befinder Liverpool sig på ligaens andenplads med 40 point for 17 kampe.

/ritzau/