Kommende Odense-træner trængte til ny udfordring

Odenses håndboldkvinder mangler at tage det sidste skridt i Europa, og det vil den kommende træner hjælpe med.

Odense Håndbold har hyret norske Ole Gustav Gjekstad som ny cheftræner fra og med næste sæson. Han har fået en treårig kontrakt. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Odense Håndbold har hyret norske Ole Gustav Gjekstad som ny cheftræner fra og med næste sæson. Han har fået en treårig kontrakt. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter to Champions League-titler i træk med de norske håndboldkvinder fra Vipers kan man ikke just sige, at Ole Gustav Gjekstad var under pres som cheftræner.

Det er heller ikke årsagen til, at nordmanden fra næste sæson og tre år frem skal være træner i Odense Håndbold.

Tværtimod er det en lyst til et nyt projekt med et hold, han kan trække op i den absolutte europæiske elite.

- Jeg bestemte mig ganske tidligt i sæsonen for, at det var min sidste sæson i Vipers. Og så passede det rigtigt godt med Odense, der er et spændende hold.

- Det er en klub, der er drevet til at være med i toppen i Danmark og Europa i de kommende sæsoner. Jeg har fået et godt indtryk af menneskerne i klubben.

- Nu havde jeg været i Vipers i fem sæsoner, og det var vigtigt for mig at få en ny udfordring. Det var vigtigt at skifte miljø, siger Ole Gustav Gjekstad.

Mandag formiddag havde han taget turen til det fynske pressemøde i København.

Nordmanden skal lige gøre sæsonen færdigt i Vipers, inden han skal forsøge at løfte Odense op på et højere niveau i Europa.

Indtil nu er Odenses bedste resultat en plads i kvartfinalen i Champions League.

- Nu får vi at se, hvordan det går i resten af denne sæson, men der er fortsat et potentiale til at tage flere skridt. Final 4 er det naturlige næste mål for Odense, mener han.

Tre gange har han vundet Champions League som træner. Han gjorde det også med Larvik i 2011.

- For mig handler det meget om kultur. Men jeg skal lige bruge noget tid i Odense og lære klubben bedre at kende. Før kan jeg ikke pege på, hvad der eventuelt skal forandres.

- Det handler om at bygge en vinderkultur op. Hver enkelt spiller skal se sig selv som en af verdens bedste. Det bliver en del af arbejdet, forklarer han.

Selv om fokus vil være på Vipers i foråret, så vil han blive hørt til eventuelle til- og afgange og sammensætningen af truppen i Odense forud for næste sæson.

For ham er kvartfinalepladser ikke godt nok. Det skal gerne være metal og helst den fineste af slagsen.

- Potentialet i dansk håndbold har jo været der både på klubplan og på landsholdet, som senest vandt EM-sølv. Man har været med i toppen, men er ikke nået helt op.

- Det handler om at tage det sidste skridt, som mangler lige nu, lyder det fra Ole Gustav Gjekstad.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.