Kroatisk sejr fastlægger Danmarks VM-mellemrunde

Kroatien sendte Marokko ud i mørket ved VM i herrehåndbold, og tog samtidig USA med over i mellemrunden.

Luka Cindric - til højre - blev med ni scoringer afgørende for det kroatiske landshold i 36-24-sejren over Marokko. Kroatien tager to point med over i mellemrunden, hvor Danmark, Bahrain og Belgien venter. (Arkivfoto). <i>Mikael Fritzon/Ritzau Scanpix</i>

Luka Cindric - til højre - blev med ni scoringer afgørende for det kroatiske landshold i 36-24-sejren over Marokko. Kroatien tager to point med over i mellemrunden, hvor Danmark, Bahrain og Belgien venter. (Arkivfoto). Mikael Fritzon/Ritzau Scanpix

Danmark skal ved VM i herrehåndbold i Sverige og Polen møde Egypten, Kroatien og USA i mellemrunden.

Det blev afgjort tirsdag aften, da Kroatien slog Marokko med 36-24 i den sidste indledende gruppekamp i turneringens gruppe G.

Derfor går Kroatien videre til mellemrunden, og det blev samtidig USA's redning ved slutrunden. Amerikanerne fik nemlig en ordentlig omgang i den egyptiske håndboldmaskine tidligere tirsdag aften og tabte med 16-35.

Derfor behøvede USA kroatisk hjælp, hvis amerikanerne skulle videre til mellemrunden.

Selv om kroaterne i begyndelsen af opgøret mod Marokko var i problemer og bagud med fem mål, spillede favoritterne sig tilbage i kampen.

Kroatien bragte sig i front i slutningen af første halvleg og gik til pause med 15-13 på tavlen. Derefter slap Kroatien aldrig føringen igen og vandt sikkert med 36-24.

Egyptens har vundet alle tre kampe i det indledende gruppespil. Den overlegne præstation betyder, at egypterne har maksimumpoint med over i mellemrunden lige som Danmark.

Kroatien tager to point med over i mellemrunden, og USA avancerer uden point på kontoen.

Fra Danmarks gruppe går Bahrain videre med to point. Belgien får ikke point med over i næste fase af turneringen.

Danmark åbner mellemrunden mod Kroatien torsdag, inden USA venter lørdag, mens mellemrunden afsluttes med en kamp mod Egypten på mandag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden