Landsholdets vikarforsvar værdsætter stor tillid

Kasper Hjulmand har stor tillid til sine reserver i forsvaret, og de har grebet chancen i stjerners fravær.

Det danske forsvar havde til tidligere problemer med at holde Kylian Mbappé nede, men det har de fleste, bemærker Kasper Hjulmand. <i>Geoffroy Van Der Hasselt/Ritzau Scanpix</i>

Det danske forsvar havde til tidligere problemer med at holde Kylian Mbappé nede, men det har de fleste, bemærker Kasper Hjulmand. Geoffroy Van Der Hasselt/Ritzau Scanpix

Andreas Christensen og landsholdsanfører Simon Kjær er sædvanligvis helt sikre kort i fodboldlandsholdets forsvar, men ingen af dem har været i aktion i landsholdets tre første kampe i VM-året 2022. Kjær sidder helt sikkert over igen mod Østrig tirsdag aften, mens Andreas Christensen er yderst tvivlsom efter netop at være blevet far.

I stjernernes fravær har Jannik Vestergaard, Joachim Andersen og Victor Nelsson grebet chancen, og de takker for den tillid, som landstræner Kasper Hjulmand giver dem.

- Andreas Christensen og Simon Kjær har været en stor del af landsholdet længe, men når de ikke er her, må vi andre træde endnu mere i karakter. Jeg prøver altid at give, alt hvad jeg kan. Vi gør alle vores bedste, når vi får chancen, siger Joachim Andersen.

Jannik Vestergaard anerkender, at der er en grund til, at Christensen og Kjær sædvanligvis er førstevalg, men mener samtidig også, at vikarerne har vist sig godt frem.

- Vi mangler to markante spillere, to ledere på hver deres måde. Simon er meget vokal og en fantastisk anfører, som vi savner, når han ikke er her. "AC" har en ro i sit spil og noget kvalitet, som vi savner, når han ikke er her. Han er exceptionel.

- En til en kan vi ikke bytte dem ud med nogen af os, men vi har så nogle kvaliteter på nogle andre områder. Vi kan ikke gøre andet end at give alt, hvad vi har.

- Det kendetegner holdet, at alle giver 100 procent af sig selv, og så kan vi se hinanden i øjnene og vide, at vi måske ikke er Simon Kjær og Andreas Christensen, men vi er også okay, siger Jannik Vestergaard.

Landstræner Kasper Hjulmand har ingen betænkeligheder ved at lade vikarerne spille videre. De kan ende med at blive førstevalg til VM i november og december.

- Jeg er meget imponeret af forsvaret. Hver gang vi har brug for Jannik, spiller han godt. Uden for banen fylder han meget, og han viser lederskab inde på banen. Han har aldrig skuffet mig.

- Joachims fremskridt har været imponerende, og han har haft en fantastisk sæson. Han gør meget for at holde fremdrift i sin karriere og blive dygtigere. Han gør alt på og uden for banen for at blive dygtigere.

- Jeg har ikke nogen bekymringer ved at lade dem spille. Jeg stoler på spillerne, og jeg ved, at der skal mere end 11 spillere til at skabe et hold. Konkurrencen er det bedste for et hold, og det skærper alle, at der er kamp om pladserne, siger landstræneren.

Mandag aften klokken 20.45 begynder landsholdets udekamp mod Østrig i Nations League.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden