Landstræneren ser Tyskland-brag som knald eller fald

Sejr over Tyskland vil sende Danmark millimeter fra VM-kvartfinalen. Omvendt vil et nederlag gøre det svært.

Resultatet af torsdagens kamp mod Tyskland får afgørende betydning for Danmarks muligheder ved VM. <i>Pavel Golovkin/Ritzau Scanpix</i>

Resultatet af torsdagens kamp mod Tyskland får afgørende betydning for Danmarks muligheder ved VM. Pavel Golovkin/Ritzau Scanpix

Selv om der kun er afviklet tre ud af syv spillerunder ved VM i ishockey, ligner det en helt afgørende kamp for begge hold, når Danmark og Tyskland tørner sammen torsdag aften.

Landstræner Heinz Ehlers går så vidt, som til at sammenligne det med den syvende kamp i en slutspilsserie, hvor det er knald eller fald. Avancement eller sommerferie.

- Vi er nærmest der, hvor vi kan sige det er en "kamp syv". Taber vi den, skal det gå meget galt for tyskerne i de resterende kampe, hvis de ikke skal gå videre, siger Ehlers.

Det kan være svært at aflæse kampens betydning, når man kaster et hurtigt blik på tabellen i VM's gruppe A. Danmark har otte point og Tyskland slet ingen.

Men hvor Danmark har mødt gruppens tre letteste modstandere, har tyskerne været oppe mod de tre sværeste. De fleste forventer, at Tyskland efter kampen mod Danmark gør rent bord mod Østrig, Ungarn og Frankrig.

Vinder tyskerne alle fire kampe, ender de på 12 point. Det vil formentlig tvinge Danmark til at tage fem point mod stormagterne USA, Sverige og Finland. Det ligner en stor mundfuld.

- Jeg ved godt, at der engang imellem sker nogle underlige ting i en VM-turnering, siger Heinz Ehlers.

- Men jeg synes, tyskerne har så meget kvalitet på deres hold, at jeg har svært ved at se dem tabe til de tre modstandere. Skal vi i en kvartfinale, kræver det nok en sejr, lyder det fra landstræneren.

Vinder Danmark, er de rød-hvide meget tæt på kvartfinalen, uanset hvordan det går i de sidste tre kampe. De vil holde tyskerne bag sig, og kun usandsynlige resultater kan gøre eksempelvis Frankrig til en trussel i kvartfinalejagten.

- Da vi kiggede på kampprogrammet før VM, vidste vi, at vi kunne sætte et kryds i kalenderen til kampen mod Tyskland, hvis vi da ellers havde gjort vores forarbejde i de tre første kampe, siger backen Markus Lauridsen.

- Der kan altid ske overraskelser, men vi har sat os i en situation, hvor en sejr kan indebære en kvartfinale. Og mon ikke tyskerne har tænkt det samme som os?

Kampen mod Tyskland begynder klokken 19.20 torsdag aften.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden