Lykkelig Lauge: Jeg var lige ved at booke billetten hjem

Rasmus Lauge var ikke optimist, før landsholdet trænede søndag, men mandag var han på banen for første gang.

En lægskade har holdt Rasmus Lauge ude af de første fem VM-kampe, men mandag fik han sine første minutter i sejren over Egypten. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

En lægskade har holdt Rasmus Lauge ude af de første fem VM-kampe, men mandag fik han sine første minutter i sejren over Egypten. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det har set sort ud, men mandag aften kom forløsningen for Rasmus Lauge.

Efter en lægskade og fem kampe uden spilletid fik playmakeren sine første minutter ved VM i herrehåndbold, da Danmark nedlagde Egypten 30-25.

- Det var fantastisk. Hold op, det var dejligt. Det var det, jeg havde ventet på, siger en tydeligt lettet Rasmus Lauge efter opgøret.

Faktisk var det en decideret overraskelse for både ham selv og staben på landsholdet, at han mandag var klar til at spille.

Søndagens træning forløb nemlig over al forventning.

- Jeg var på vej til at booke togbilletten hjem inden træningen. Da føltes det ikke supergodt, siger Rasmus Lauge.

- Jeg var ikke superoptimistisk. Men den træning ændrede billedet. Jeg fik en fornemmelse af, at det holdt, og det var egentlig en kæmpe overraskelse.

- Vi fik på en eller anden måde læggen klar, og jeg kan forestille mig, at den stille og roligt bliver bedre nu, siger Rasmus Lauge.

Han kom på banen efter 17 minutter og 50 sekunder, og han fik aftenens største bifald i en fyldt Malmö Arena.

- Jeg skulle både være fokuseret og sætte noget op i angrebet, men samtidig måtte jeg trække på smilebåndet, fordi det var så dejligt et bifald.

Rasmus Lauge lykkedes ikke med alt, hvad han forsøgte, men han var alligevel godt tilfreds efter at have siddet ude i fem kampe.

- Timingen sad egentlig relativt godt i skabet. Det var jeg meget glad for og lidt overrasket over, siger Rasmus Lauge.

Efter han kom på banen sammen med flere andre indskiftere, svandt Danmarks ottemålsføring ind, men det skal man ikke lægge så meget i, mener Mathias Gidsel.

Han har stor tro på, at Rasmus Lauge bliver en gevinst for landsholdet.

- Hvis jeg var modstander, ville jeg synes, det var lidt demotiverende at se Rasmus Lauge komme på banen efter 20 minutter med sådan noget ungdomshåndbold, hvor man løber i højre og venstre.

- Han kommer til at blive en kæmpe faktor for os, siger Mathias Gidsel.

Med sejren over Egypten vandt Danmark sin mellemrundegruppe og skal nu møde Ungarn i kvartfinalen. Den kamp bliver spillet i Stockholm onsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.