Lyngby skal indhente syv point: Ti kampe er rigeligt

Lyngby tror fortsat på overlevelse i Superligaen, selv om klubben har syv point op inden de sidste ti kampe.

- Jeg tror fuldt og fast på overlevelse, og det har jeg gjort hele vejen, siger Lyngby-træner Freyr Alexandersson. <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

- Jeg tror fuldt og fast på overlevelse, og det har jeg gjort hele vejen, siger Lyngby-træner Freyr Alexandersson. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Lyngby missede søndag en god mulighed for at åbne nedrykningskampen i Superligaen på vid gab, da holdet spillede 1-1 med AC Horsens på hjemmebane.

Resultatet betyder, at der stadig er syv point op til overlevelse inden sæsonens sidste ti kampe i nedrykningsspillet.

Det skræmmer dog ikke Lyngby-træner Freyr Alexandersson.

- Vores muligheder er langt bedre, end de var for fem kampe siden. Nu har vi overhalet AaB, og vi har syv point op til Horsens. Vi er på jagt, og der er ti kampe tilbage. Vi har hentet mange point inden for fem kampe, så ti kampe er rigeligt.

- Jeg tror fuldt og fast på overlevelse, og det har jeg gjort hele vejen, siger Lyngby-træneren.

Indtil videre har Lyngby hentet otte point i foråret, hvilket betyder, at oprykkerne er rykket op på 11.-pladsen foran AaB.

Det er blandt andet den flotte start, som Freyr Alexandersson bygger sin overlevelsestro på.

- Jeg bygger det først og fremmest på vores præstationer. Vi har været gode, og vi har tro på tingene. Det er virkelig sjovt at komme bagfra og jagte noget, og vi glæder os bare til den næste kamp, siger Lyngby-træneren.

Lyngby-anfører Marcel Rømer er enig med sin cheftræner, og han påpeger, at de interne kampe mod Horsens i nedrykningsspillet bliver udslagsgivende for overlevelseskampen.

- Jeg vil mene, at der er muligheder for overlevelse. Vi har Horsens to gange, hvor vi selv kan hente seks point, og så skal der bare være én kamp, hvor vi får point, og de ikke gør.

- Vi har vist, at vi har gode muligheder mod dem internt, og de fem første kampe i foråret, synes jeg, har vist, at vi er et stærkere hold i øjeblikket. Det momentum skal vi selvfølgelig forsøge at fastholde, siger Marcel Rømer.

Horsens har haft en katastrofal start på foråret, hvor holdet har lukket 14 mål ind og tabt alle fire kampe.

Derfor er forsvarsspilleren Malte Kiilerich fint tilfreds med, at kampen mod Lyngby endte, som den gjorde.

- Det var vigtigt, at vi fik stoppet blødningen ned til Lyngby. Indtil videre har de nærmest kun hentet point ind på os, og det er klart, at det ikke kunne blive ved med at gå sådan.

- Derfor er det klart, at det var en lille forløsning, men som fodboldspiller er man aldrig helt tilfreds med et point, siger forsvarsspilleren.

I forhold til nedrykningsspillet glæder Kiilerich sig også over, at der stadig er syv point ned til Lyngby.

- Jeg vil hellere være i vores position end i Lyngbys, når der er syv point ned.

- Nu kommer der snart kampprogram, og der kan lige pludselig være fire eller ti point ned. Vi må tage en kamp ad gangen. Syv point er meget godt, men der er intet, som er afgjort endnu, siger forsvarsspilleren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.