Måtte spørge om hjælp inden historisk Giro-sejr

Mads Pedersen skrev sig ind i dansk cykelhistorie med sin etapesejr i Napoli og erkender, at det holdt hårdt

Mads Pedersen har inden for det sidste år vundet etaper i både Vuelta a Espana, Tour de France og Giro d'Italia. <i>Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters</i>

Mads Pedersen har inden for det sidste år vundet etaper i både Vuelta a Espana, Tour de France og Giro d'Italia. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters

NAPOLI:30 år efter Jesper Skibby vandt en etape i Tour de France og dermed blev den første dansker, der har vundet etaper i alle tre grand tours, fik han torsdag selskab af Mads Pedersen.

Trek-danskeren kom først over stregen på 6. etape og har inden for de seneste knap ti måneder vundet mindst én etape i både Tour de France, Vuelta a Espana og nu altså Giro d'Italia.

- Det er meget specielt at vinde en etapesejr i hver grand tour, og at jeg endelig fik en her i Italien, siger 27-årige Pedersen i en pressemeddelelse fra Trek efter triumfen.

Udbryderne Alessandro Di Marchi (Jayco) og Simon Clarke (Israel-Premier Tech) var tæt på at holde hjem, men Pedersen og resten af feltet fik dem akkurat halet ind, selv om danskeren var efterladt med et decimeret hold.

Pedersen "har ondt" af duoen, men er også ovenud tilfreds med at belønne sin holdkammerater for deres arbejde.

- Vi måtte bruge alt, hvad vi havde, for at lukke hullet. Jeg havde ikke flere mand tilbage, så jeg måtte rundt og spørge. Men heldigvis var det ikke kun os, der var interesseret i en spurt.

- Det blev sindssygt tæt til sidst. Vi hentede dem 350 meter fra stregen eller noget i den stil, så det kunne ikke være meget tættere. Jeg er bare glad for, at jeg kunne give drengene en sejr, siger Mads Pedersen til Kanal 5.

I juli 2022 vandt Mads Pedersen en etape i Touren, og det blev senere samme år også til tre etapesejre i Vueltaen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.