Mads Pedersen slipper fra Vuelta-styrt uden en skramme

Danskeren kunne ånde lettet op, efter at han torsdag blev rodet ind i et styrt, hvor flere kom til skade.

Mads Pedersen har haft pointtrøjen siden 8. etape af Vuelta a España. Han vinder konkurrencen, hvis han gennemfører løbet. <i>Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix</i>

Mads Pedersen har haft pointtrøjen siden 8. etape af Vuelta a España. Han vinder konkurrencen, hvis han gennemfører løbet. Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix

Hvis Mads Pedersen gennemfører de sidste tre etaper af Vuelta a España, skriver han dansk cykelhistorie. Da vil han være den første dansker, der vinder pointkonkurrencen i en grand tour.

Men uanset hvor opmærksom man er, og hvor meget man passer på, kan det hurtigt gå galt. Det fik den 26-årige vestsjællænder at føle på torsdagens 18. etape.

Her blev han pludselig rodet ind i et større styrt, som sendte Jay Vine på hospitalet og samtidig ud af bjergkonkurrencen, som han ellers lå til at vinde.

I modsætning til den uheldige australier melder Mads Pedersen dog alt i orden.

- Jeg nåede ikke helt at styrte, så jeg har ikke en skramme. Jeg var involveret i det, men jeg kørte op ad barrieren og sad nærmest på den.

- Der var mange, der kom slemt til skade, men jeg slap uden om. Så for mig var det ret heldigt, siger han til TV2 Sport.

Senere på etapen sikrede han sig endegyldigt sejren i pointkonkurrencen, da den nærmeste rival, Fred Wright, ikke var blandt de forreste i den indlagte pointspurt.

Dermed er Pedersen matematisk sikker på at vinde den titel. Hvis han altså holder sig uskadt og kommer i mål inden for tidsgrænsen på de sidste tre etaper.

At han kørte over stregen som den næstsidste af samtlige ryttere på 18. etape, var heller ikke et udtryk for, at han var i krise undervejs. Han sparede blot på kræfterne, fastslår han.

- Jeg tror, at jeg tabte tyve minutter på den sidste stigning, så jeg kunne ikke have slappet mere af.

Mads Pedersen har foreløbig vundet to etaper i Vuelta a España.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.