Magisk Messi tangerer rekord med målshow i landskamp

Lionel Messi blev den kun tredje spiller i Argentinas landsholdshistorie til at score fem mål i en landskamp.

Lionel Messi stjal showet i spanske Pamplona, da Argentina på neutral grund udspillede Estland i en testkamp. <i>Foto: Alvaro Barrientos/Ritzau Scanpix</i>

Lionel Messi stjal showet i spanske Pamplona, da Argentina på neutral grund udspillede Estland i en testkamp. Foto: Alvaro Barrientos/Ritzau Scanpix

Søndag præsterede Lionel Messi, hvad kun to landsmænd nogensinde har præsteret før ham. Han scorede fem mål i én landskamp for Argentina.

Det skete, da Argentina udspillede Estland på neutral grund i spanske Pamplona og vandt med cifrene 5-0. Altså på fem mål af holdets anfører.

Dermed tangerede han målrekorden for en kamp, som han nu deler med Juan Andres Marvezy og Manuel Moreno, som præsterede det samme i henholdsvis 1941 og 1942 for Argentina.

Ingen af dem var dog, modsat Messi, de eneste målscorere i kampen, hvor de satte den bemærkelsesværdige rekord. De kan dog bryste af sig, at de gjorde det i betydende kampe til De Sydamerikanske Mesterskaber - i dag kendt som Copa America.

Lionel Messi var efterfølgende på Instagram for at takke for tilhængernes opbakning.

- Vi kunne ikke have sluttet sæsonen bedre. Vi vandt Finalissima (kampen mod Italien nogle dage før, red.), og i dag fik vi flere vigtige minutter i VM-forberedelsen.

- Tak til alle, som mødte op i dag og også til dem, der fulgte med hjemmefra, skriver Messi på sin officielle Instagram-profil.

Den 34-årige angriber åbnede målfesten mod Estland på et straffespark, inden han kort før pause bankede bolden op i hjørnet fra kort afstand.

Straks efter pausen dirigerede han et fladt indlæg i feltet ind med en behersket inderside, og midtvejs i halvlegen udnyttede han forvirring omkring et muligt frispark til køligt at afdrible målmanden og gøre det til 4-0.

Han afsluttede det hele på en ripost fra omkring straffesparkspletten.

Det sender ham op på 86 mål i landsholdskarrieren, hvor han 162 gange har repræsenteret Argentina.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.