Mercedes indgiver protester efter dramatisk VM-afgørelse

Mercedes mener ikke, at afslutningen på sæsonens sidste Formel 1-grandprix blev afviklet efter bogen.

Mercedes måtte søndag se Red Bulls Max Verstappen snuppe VM-titlen i Formel 1, efter at hollænderen overhalede Lewis Hamilton på sidste omgang og vandt sæsonens sidste løb i Abu Dhabi.

Men afslutningen på løbet - og altså sæsonen - foregik ikke efter bogen.

Det mener Mercedes, der har indgivet to protester angående VM-afgørelsen til Det Internationale Motorsportsforbund (FIA), som står bag Formel 1.

Det skriver Formel 1 på Twitter.

Hamilton førte hele løbet og havde mod slutningen et komfortabel forspring ned til Verstappen. Men efter en periode med safety car var hollænderen helt oppe bag Hamilton, da løbet blev givet frit igen på sidste omgang.

Verstappen havde friske dæk på og overhalede nemt Hamilton, så det endte med dobbelt Red Bull-triumf.

Under safety car-perioden lå der fem biler mellem Verstappen og Hamilton, som var blevet overhalet med en omgang og derfor ikke var relevante i forhold til kampen om sejren.

Lige inden løbet blev givet frit, blev de fem biler bedt om at køre forbi Hamilton og safety car-bilen, så de to VM-duellanter ikke var adskilt af andre biler.

Begge Mercedes' protester omhandler dette, da det førte til, at Verstappen kom helt op bag Hamilton og dermed havde god mulighed for at overhale og vinde.

Reglerne, som Mercedes referer til i sine protester, omhandler i begge tilfælde overhalinger i forbindelse med, at en safety car er på banen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.